Po zadnji točki slekel majico in skakal od sreče

Odbojka 21. Apr. 202221:58 > 23:21
Delite:
Trener Calcita Gregor Rozman se je po zadnji točki veselil v slogu nogometašev. Foto: Uroš Skaza

Kamniški Calcit Volley se je po velikem razočaranju v Kamniku, ko je Nova KBM Branik izid v zmagah znižala na 1:2, v dvorani Lukna po novi drami odkupil Štajerkam in po zmagi s 3:2 v nizih prišel do šestega naslova državnih prvakinj.

“V Kamniku so nas oblile solze, razočaranje po tistem porazu res je bilo veliko. Morate vedeti, da smo mi ekipa, ki živi eden za drugega, ki diha eden za drugega in to se še kako pozna. Vedeli smo, da bo izjemno težko priti v Lukni in ubraniti naslov in to se je videlo tudi na sami tekmi,” se je takoj po tekmi velikan kamen od srca odvalil trenerju Calcitu Gregorju Rozmanu.

Za razliko s torkovo tekme v Kamniku so v Lukni z 2:1 v nizih povedle Mariborčanke. Kamničanke so lovile zaostanek in tako kot bankirke v torek prišle do preobrata.

“Slika je bila danes obrnjena. V Kamniku so Mariborčanke verjele do zadnje točke, tokrat smo bili mi tisti, ki se niso predali niti v trenutkih, ko je bilo videti že vse izgubljeno. Tudi v petem nizu smo že zaostajali, a dekleta se niso predala in bila nagrajena. Na koncu smo tudi s pomočjo boginje Fortune lovoriko zadržali v Kamniku,” se je smejalo kamniškemu strategu.

Rozman pohvalil tudi nasprotnice

Rozman ni pozabil pohvaliti niti nasprotnic, ki so se v finalu pokazale odlično igro. “Skoraj toliko, kot sem vesel naše lovorike, sem vesel tudi predstav Maribora. Finalne tekme so bile res zanimive za gledalce, kar le pripomore k popularizaciji odbojke v Sloveniji. Maribor so je dvigoval celotno sezono in nam dihal za ovratnik. Čestitam jim za predstave v finalu, a na koncu je zmagala boljša ekipa. Še enkrat za nas se je vse končalo, kot se mora. Pokal odhaja z nami v Kamnik,” je še sklenil.

Foto: Uroš Skaza

Najdič: Škoda, da o prvaku ne bo odločala peta tekma

V mariborskem taboru je po tekmi prevladovala žalost, dekleta so končala v solzah, razočaran pa je bil tudi Bruno Najdič.

“Dekletom res ne morem nič za zameriti, res so se borile vse do konca, a razočaranje ostaja. V tekmo so vstopili zelo slabo, izgubljeni smo bili praktično niz in pol, nato pa smo se prebudili in pokazali pravo igro. Tudi v petem smo imeli svoje priložnosti, imeli smo vse v svojih rokah. Na dveh lahkih žogah smo se sami zlomili, če se ne bi, bi ta niz dobili. Škoda, da o prvaku ne bo odločala peta tekma, generalno pa sem s sezono zelo zadovoljen, cilji, ki smo jih imeli, smo dosegli. Dekleta moram pohvalit za trdo delo in pokazali vsem, da nismo nek avtsajder, kot je pred finalom marsikdo mislil,” je po porazu povedal trener Nove KBM Branika.

V Mariboru niso blestele le igralke, svoje so k vzdušje dodali tudi glasni navijači, ki so v Lukni pričakali pravi spektakel.

“Pričakoval sem, da bodo navijači spet pričali super vzdušje. Spet jih je prišlo veliko, dekleta so dobile dodatno vzpodbudo in dodatno motivacijo, žal mi je publike, da danes nismo zmagali in se z njo na koncu tudi poveselili. A tako je, vesel sem, da smo v dvorano zvabili toliko gledalcev in da smo bili tako blizu. Čestitke puncam, zdaj pa vse skupaj hitro pozabit in delat dalje,” je še pristavil trener mariborske zasedbe. V kakšni zasedbi, ob tem vprašanju se je Najdič le nasmehnil in pripomnil, da bomo o tem raje govorili drugič.

Pokal v rokah Kamničank:

Komentari

Vaš komentar