V Ljubljano se vrača Andrea Giani

Odbojka 8. Feb 202310:04
Andrea Giani je pred meseci v Ljubljani gostoval kot selektor francoske izbrane vrste, zdaj pa prihaja v logi trenerja Modene. Foto: FIVB

Potem ko se ACH Volleyju za las ni uspelo prebiti v izločilne boje lige prvakov, bo danes evropsko po nadaljeval v četrtfinalu pokala CEV, kjer ga čaka izjemno visoka ovira - zvezdniška Modena, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani.

Zaradi kakovosti italijanske ekipe je čudež v obliki uvrstitve v polfinale malo verjeten, a Modena, ki v tej sezoni igra toplo-hlado, ACH Volley bi lahko igral tudi na karto utrujenosti v italijanski ekipi, bo morala vlogo favorita upravičiti tudi v Tivoliju.

Veliko težav so imeli tudi v Ljubljani. Trener ACH Radovan Gačič v zadnjem času veliko težav z boleznimi. Ekipa je bila na zadnjih tekmah zdesetkana, komaj je nabrala zadostno število igralcev, dvakrat ji je celo pomagal pomočnik trenerja Rok Satler.

ACH Volley Perugia
Foto: Aleš Fevžer

V ekipi Modene ne manjka zvezdnikov

Ljubitelji odbojke – ACH tudi tokrat pričakuje pomoč občinstva in polni tribuni Tivolija, bodo zagotovo prišli na svoj račun, saj v italijanski ekipi, ki je trenutno na tretjem mestu domačega prvenstva, pred njo sta neporažena Perugia in Trentino, igrajo številni reprezentanti različnih držav, prva zvezdnika pa sta Francoz Earwin Ngapeth in brazilski podajalec Bruno Rezende. Tukaj je še turški bombarder Adis Lagumdžija in srbski bloker Dragan Stanković.

Earvin Ngapeth Modena
Foto: CEV

Modena je v letošnjem pokalu CEV že pokazala nekaj šibkosti. V Nemčiji jo je Luneberg celo premagal s 3:2 v nizih, nato pa je Modena senzacijo preprečila pred domačimi gledalci. Pri Modeni pravijo, da so se iz te izkušnje veliko naučili.

“Ljubljančani so ekipa z izkušenimi igralci in to zagotovo ne bo lahka tekma. Poraz v Luneburgu in težave na povratni tekmi so pokazale, da v tem delu tekmovanja ni več šibkih ekip. Vsi želijo zmagati, zato moramo vsakega jemati resno, če želimo uspeti in izpolniti cilj, to pa je prvo mesto,” je za spletno stran kluba dejal korektor Lagumdžija.

Da besede Turka držijo vodo, so dokazali tudi Francozi. Montpellier je že v torek presenetil Piacenzo in slavil s 3:1.

Pokal CEV, četrtfinale (prve tekme):

Torek, 7. februar:
Montpellier – Piacenza 3:1

Sreda, 8. februar:
18.00 ACH Volley – Modena
18.00 Karlovarsko – Belchatow
20.30 Roeselare – Greenyard Maaseik

Komentari

Vaš komentar