ACH Volley pokazal mišice tudi v Evropi

Odbojka 1. Dec 202119:14 > 21:32 0 komentarjev
V Tivoliju se je zbralo okoli 1000 gledalcev. Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so se na prvi tekmi 1/16 finala Pokala Challenege v Tivoliju poigrali (25:14, 25:17, 25:13) z ukrajinsko ekipo Barkom. Povratna tekma v Ukrajini bo na sporedu prihodnjo sredo ob 18. uri.

ACH Volley je pred obračunom z drugouvrščeno ekipo ukrajinskega prvenstva opozarjal na njihov ruski slog igre, odličen blok, a v prvem nizu smo videli le domače odbojkarje. Že do desete točke so si nabrali šest točk naskoka, prednost pa je do konca niza le še naraščala. Oranžni zmaji so prvi niz dobili s kar 25:14, gostje pa so zaradi poškodbe gležnja izgubili tudi edinega libera Andrija Žukova.

Trener ACH-ja Mladen Kašić, s katerim smo pred dnevi sedeli na kavi, začetne postave ni spreminjal. V igri so ostali Šket, Pokeršnik, Gjorgiev, Todorović, Mašulović, Videčnik in Kovačič. Gostje so drugi niz odprli bolje od prvega in držali stik s slovenskimi podprvaki do 10. točke, ko se je njihov odpor razblinil v prah, domači odbojkarji pa so se sprehodili do vodstva z 2:0 v nizih

V tretjem nizu trener ponudil priložnost tudi ostalim

Začetek tretjega niza je pokazal, da so se Ukrajinci dokončno predali. ACH Volley je zahvaljujoč odlični igri na servis ponovno izjemnega korektorja Nikole Gjorgieva že po nekaj minutah vodil z 10:2, zato je trener Kašića ponudil priložnost tudi rezervistom. Vstopili so Kök, Okroglič, tudi Rutar in podajalec Pernuš. Tudi njim ni bilo težko nadaljevati delo njihovim predhodnikom in tekmo mirno pripeljali do konca.

ACH Volley: Pernuš, Šket 5, Rutar, Mašulović 9, Todorović 3, Peruničić 1, Okroglič 1, Kovačič, Gjorgiev 18, Pokeršnik 6, Videčnik 6, Kök 3.

Barkom: Djačkov 12, Ševčenko, Holoven, Naložnji 5, Koval 2, Žukov, Poliščuk, Dovhji 1, Kučer 5, Biber, Smoljar 2.

Foto: CEV

Povratna tekma prihodnjo sredo

Oranžni zmaji na povratno tekmo v Lviv, ki bo na sporedu naslednjo sredo ob 18. uri, nesejo visoko prednost. Za napredovanje v osmino finala bi bila dovolj že dva osvojena niza v Ukrajini, a glede na videno v Tivoliju, ACH-jevci ne bi smeli imeti preveliko težav tudi v gosteh.

Pokal Challenge, moški, 1/16 finala (prva tekma):

Sreda, 1. december:
ACH Volley – Barkom Kazhany 3:0 (14, 17, 13)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!