Pomembna zmaga Kamničanov, poraz Maribora

Odbojka 3. Feb 202214:19
Matiji Plešku bo v novi sezoni pomagal Jurij Žavbi. Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarji Calcita Volleyja so v sklopu srednjeevropske lige v Zwettlu premagali Union Raiffeisen Waldviertel s 3:2 in prišli do novih pomembnih točk v boju za zaključni turnir.

Oslabljeni Kamničani, igrali so brez Mitje Gasparinija, so v Zwettlu prišli so pomembne zmage v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Niso sicer osvojili vseh točk, a je zelo pomembno, da niso izgubili. V boju za tretje mesto, zadnje, ki še vodi na zaključni turnir, zdaj točko zaostajajo za zagrebško Mladostjo, a imajo do konca še dve tekmi (gostovanja v Pliberku in Bratislavi), Zagrebčane pa čaka le še tekma proti slovenskemu prvaku Merkur Mariboru.

Merkurjevci so klonili. Zadruga Dob je druga ekipa po ACH Volleyju, ki je v letošnji srednjeevropski ligi spravila na kolena slovenske prvake. Za Mariborčane poraz ne bo usoden, saj ne morejo v rednem delu biti več ne boljši ne slabši kot drugi, prav tako pa tudi Avstrijcem zmaga ne pomeni posebej veliko, saj imajo nastop na zaključnem turnirju že zagotovljen, ker bodo tekmovanje gostili.

Liga MEVZA, 2. februar:

Waldviertel – Calcit Volley 2:3 (24, -19, 22, -23, -11)
Merkur Maribor – Aich/Dob 2:3 (18, -21, 18, -20, -6)

Lestvica:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari

Vaš komentar