Potres pri Monzi, odhaja pol ekipe?

Odbojka 30. Jan 202417:00
Nik Mujanović
Nik Mujanović Foto: CEV

Po odigranem zaključnem turnirju italijanskega pokala v Bologni se je dokončno razplamtela odbojkarska tržnica. Ekipe so z mislimi že pri novi sezoni, italijanski mediji pa napovedujejo potres pri Monzi.

Ekipa, ki jo v tej sezoni tako uspešno vodi Massimo Eccheli, bo skoraj v celoti spremenjena. V Italiji so prepričani, da je že vse dogovorjeno, da se italijanski reprezentant Gianluca Galassi in Kanadčan Stephen Maar po sezoni iz Monze preselita k Piacenzi, ekipo pa zapušča tudi Japonec Ran Takahaši, ki se seli v domovino.

Premešali se bodo tudi organizatorji igre domala vseh italijanskih ekip. Luciano de Cecco (Lube Civitanova) ima očitno dovolj igranja v Italiji in kaj lahko bi se zgodilo, da bo tudi on izbral  finančno težko pogodbo iz Japonske, Modeno naj bi zapustil tudi Bruno Rezende, veliko možnosti, da zapusti Monzo pa je tudi pri Brazilcu Fernandu Krelingu. Chaco bo iskal nov izziv, za zdaj pa še ne ve, kam bo zavila njegova pot. Glede na to, kako uspešno v tej sezoni vodi napad Monze, zanimanja zanj ne bo manjkalo.

Odprti še dve fronti

Nik Mujanović, ki se je k Monzi preselil pred kratkim, bo ostal brez štirih članov prve postave, kar je zanj lahko dobra novica, za ekipo pa to pomeni veliko težavo, saj bo luknje brez resnih vložkov težko enakovredno zakrpati.

Italijanski pokalni podprvak ima do konca sezone odprti še dve fronti. V pokalu challenge se bo za vstop v finale pomeril z Galatasarayjem, v italijanskem prvenstvu pa je trdno na mestih, ki vodijo v končnico.

Po odličenm začetku je Monza malce popustila, ima osem zmag in osem porazov, kar je trenutno dovolj za sedmo mesto. Ima enako točk kot šesta Verona Roka Možiča. Na vrhu lestvice je Trentino Jana Kozamernika, Perugia Gregorja Ropreta pa je druga, ima tri točke manj od vodilnih.