Alberto Giuliani ni dolgo čakal

Odbojka 29. Jan 202418:14 0 komentarjev
GIULIANI Alberto
Foto: Guliverimages

Govorice, ki so se odbojkarskem svetu pojavljale že nekaj tednov, so danes meso postale. Nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani prevzema vodenje Modene, ki je v nedeljo zaradi slabih izidov tudi uradno odpustila Francesca Petrello.

Alberto Giuliani, najuspešnejši slovenski selektor, Slovence je popeljal v ligo narodov in osvojil dve srebrni medalji na evropskih prvenstvih, je v sezono vstopil kot trener bolgarske ekipe Hebar Pazardžik in selektor turške reprezentance, a pred skoraj dvema mesecema je zaradi ekonomskih težav zapustil Bolgarijo, nekaj dni kasneje pa se je poslovil tudi od turške izbrane vrste.

59-letni italijanski strokovnjak se po letu 2018 seli nazaj v domovino, kjer bo ponovno prevzel italijanskega prvoligaša. Sedel bo na klop slovite Modene, ki ji v tej sezoni ne gre prav nič od rok. Na 16 tekmah italijanskega prvenstva ima le polovičen uspeh, kar je za 12-kratnega italijanskega prvaka veliko premalo.

Giuliani je zamenjal rojaka Francesca Petrello, ki je sploh prvič opravljal delo prvega trenerja, a težki nalogi ni bil kos, rezultate pa je imel veliko slabše kot njegov predhodnik Andrea Giani, ki je na klopi Modene sedel od leta 2019 in vse do konca minule sezone.

Ekipa, ki ima veliko potenciala

Modena ima na papirju močno ekipo. Podajalec je eden najboljših na svetu, Brazilec Bruno Rezende, ima tudi izkušenega srbskega blokerja Dragana Stankovića in Kubanca z italijanskim potnim listom Osmanyja Juantoreno. Na mestu sprejemalca sta tudi izjemno obetavna Italijan Tommaso Rinaldi in Belorus Uladzislav Daviskiba, vlogo korektorja pa opravlja kar 220 cm visoki ruski velikan Maksim Sapožkov, ki je v pretekli sezoni igral skupaj z Rokom Možičem pri Veroni.

Modena čaka že dolgo

Giuliani je v preteklosti vodil že številne italijanske klube. Najprej Loreto, nato pa še Corigliano, Verono, Cuneo, Lube in nazadnje Piacenzo. Cuneo in Lube je popeljal tudi do naslova italijanskih prvakov, nekdanjo Macerato kar do dveh, kar je najbrž velika želja tudi Modene, ki Scudetto čaka že vse od leta 2016.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!