Potrti Poljaki priznali: Slovenija si je finale zaslužila

Odbojka 19. Sep 20217:40 > 11:08 0 komentarjev
MICHAL KUBIAK
Foto: Guliverimage

Medtem ko je slovenska odbojkarska reprezentanca in z njo celotna Slovenija proslavljala zmago (3:1) in uvrstitev v že tretje finale evropske prvenstva, so njihovi polfinalni tekmeci Poljaki igrišče v Katovicah razumljivo zapuščali šokirani in razočarani.

“Le kaj lahko povem? Mislim, da nič pametnega. Izgubili smo, a ne zato, ker so nas Slovenci premagali, temveč ker nismo osvojili dovolj nizov,” je bil po tekmi potrt poljski reprezentant Fabian Drzyzga.

Slovenska odbojkarska vrsta se je po evropskih prvenstvih leta 2015, 2017 in 2019 kot nerešljiva uganka za Poljsko izkazala tudi v četrto. Tokrat je bila zmaga nemara še bolj sladka kot vsa leta poprej, saj so jih Slovenci premagali pred lastnimi navijači.

“Dvoboj smo izgubili zaradi dveh akcij. Dveh akcij v dveh nizih. Prosim, ne razumite tega negativno, a na celotni tekmi smo proti njim izgubili štiri žoge. Če bi se odvilo v našo korist, bi bilo 2:0 ali celo 3:1 za nas,” je bil prepričan Drzyzga, a izpostavil, da nova, že druga zaporedna uvrstitev Slovenije v finale evropskega prvenstva ni nikakršna senzacija.

“Mislim, da je na tej ravni evropska odbojka zelo izenačena. Slovenija ni Pepelka ali moštvo, ki si drugega zaporednega finala ne bi zaslužila. Če kdo tako misli, potem odbojko spremlja zelo kratek čas. Slovenci igrajo skupaj že mnogo let in to na visoki ravni. So zelo dobri odbojkarji,” je tekmece pohvalil 31-letnik.

Slovencem lahko le čestita

Bartosz Kurek
Bartosz Kurek (Foto: Guliverimage)

Poraz je športno, čeprav s težkim srcem priznal tudi eden glavnih zvezdnikov gostiteljev prvenstva Bartosz Kurek. “Tekmo smo začeli dobro. Slovenci so bili pod pritiskom, a nato so se tako individualno kot ekipno zelo uspešno vrnili v igro. Za to jim lahko le čestitam. V nekem trenutku so začeli pritiskati na nas z začetnim udarcem. Zaradi tega smo imeli težave v napadu, ki jih nismo znali razrešiti vse do konca obračuna,” je dejal Kurek, ki je polfinalno tekmo končal pri 12 točkah.

Poljake sedaj čaka tekma za tretje mesto proti Srbiji, s katero se bodo pomerili danes ob 17.30. “Poskušali bomo osvojiti to odličje. Ne predstavljam si, da bi pred takšnim občinstvom turnir končali na četrtem mestu. Letošnja reprezentančna sezona morda ni izvrstna, a da se potegujemo še za drugo kolajno letos, je nekaj dragocenega. Verjamem, da vsako odličje predstavlja uspeh za Poljsko. Poleg tega je bolje zmagati kot pa izgubiti,” je še zatrdil Drzyzga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!