Pred “vesoljsko ladjo” odmevalo: Kdor ne skače, ni Sloven’c

Odbojka 19. Sep 202119:00 > 20:21 0 komentarjev
Navijači Jana Kozamernika z njegovim očetom na čelu. Foto: Uroš Skaza.

V Katovicah je vse več slovenskih navijačev. Že zdaj je jasno, da bodo imeli slovenski odbojkarski junaki v dvorani Spodek, ki spominja na vesoljsko ladjo, bučno podporo. Prav vsi so pred obračunom z Italijo (20.30) prepričani v slovensko zmago. Menijo, da gre v tretje rado in drugega kot zlata kolajna ne pride v poštev.

Čeprav so poljski organizatorji zasolili cene – po besedah ene izmed slovenskih navijačic so za vstopnice Slovenci odšteli tudi 100 evrov –, navijačem ni niti malo žal. “Le enkrat si na Poljskem v finalu, verjamemo, da bodo fantje šli do konca in izpolnili cilj, ki so si ga zadali, osvojitev zlatega odličja,” je dejala naša sogovornica.

Oče Kozamernik zajokal od ponosa

Na ulicah Katovic smo srečali tudi očeta slovenskega reprezentanta Jana Kozamernika, ki je od ponosa potočil tudi nekaj solz. Nato je le strnil nekaj misli. “Imeti sina v finalu je nekaj najlepšega. Vedno smo verjeli tako v njega kot v celotno ekipo,” je dejal in skupaj s preostalima sinovoma in druščino poudaril, da bodo Slovenci osvojili zlato odličje.

Zlati košarkarji, zlati odbojkarji?

Pogovarjali smo se tudi z druščino z Raven na Koroškem, ki pravi, da bo odločil prispevek korektorja Tončka Šterna. Za pot so se odločili po dveh litrih “špricerja”, družba iz Velikih Lašč pa je med drugim dodala, če so lahko šli v Instanbul po zlato odličje, ko so leta 2017 slavili košarkarji, ne vidijo razloga, da ne bi “pozlatili” tudi odbojkarji.

Dobro razpoloženi slovenski navijači bodo do začetka finala proti Italiji še malce ogreli glasilke, spili še enega ali dva hmeljevega napitka, nato pa se bodo preselili na tribune, kjer bodo, tako obljubljajo, glasni kot še nikoli.

Fotoutrinki slovenskih navijačev iz Katovic:

Slovenski navijači v Katovicah. Foto: Uroš Skaza.
Slovenski navijači v Katovicah. Foto: Uroš Skaza.
Dvorana v Katovicah. Foto: Uroš Skaza.
Slovenski navijači v Katovicah. Foto: Uroš Skaza.
Slovenski navijači v Katovicah. Foto: Uroš Skaza.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!