Metod Ropret: Čas je, da smo prvaki!

Odbojka 19. Sep 202112:00 > 12:07 0 komentarjev
Metod Ropret
Metod Ropret: "Bil sem vesel številnih zmag, a včerajšnja je bila res nekaj posebnega."

"Ne vem, če sem kdaj videl koga srečnejšega od sebe,” je po zmagi nad Poljsko (3:1) in uvrstitvi slovenskih odbojkarjev v veliki finale evropskega prvenstva dejal predsednik odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret.

Za prvega moža OZS Metoda Ropreta in njegove najbližje je bila včerajšnja sobota resnično praznična. Ne le, da se je njegov sin Gregor s slovensko odbojkarsko vrsto priigral že tretji finale evropskega prvenstva, za nameček se je isti dan možila tudi njegova hčerka.

“To je bil naš družinski dan. Vsi v družini vlagamo ogromno v odbojko, vsi to zgodbo čutimo. A to, kar se je zgodilo sinoči, je bilo izredno čustveno,” je uvodoma povedal Metod Ropret.

Ste bili katere zmage bolj veseli kot prav sinočnje proti Poljski pred njihovim občinstvom?

Bil sem vesel številnih zmag, a včerajšnja je bila res nekaj posebnega. A lahko, da bom današnje še bolj.

Ste se po uvrstitvi v finale slišali z igralci?

Smo si pisali, slišal sem se le z Gregorjem. Na poroki smo ga imeli v živo prek videa na facebooku. Bolj kot jaz, je več povedal on. Poudaril je, da če mu je bilo preteklo polfinale in finale vzeto, se mu je včeraj in vsem nam, ki smo takrat trpeli z njim, sedaj vse povrnilo.

Kako komentirate provokacije Poljakov pred tekmo? Od izzivanja poljskega selektorja in igralcev, do napačno predvajane himne.

Gregor Ropret Foto: FIVB

Za to obstaja samo ena beseda – nesramno. To bom povedal tudi na odboru Evropske odbojkarske zveze. Kar so si privoščili, je v mojih očeh nedopustno. Da se razumemo, to ni bilo naključje. Vsaj jaz to tako dojemam. Njihovega selektorja Vitala Heynena vsi poznamo, provociral je pred dvema letoma na evropskem prvenstvu pri nas, provocira povsod. Tudi njegove izjave pred polfinalom so najmanj nespodobne. Tudi zato sem za naše fante še toliko bolj vesel. Dali so mu vedeti, s kom je igral polfinale. Organizatorjem pa sporočam, da Slovenija in Srbija nista ista država.

Ste pričakovali, da se bodo Poljaki obnašali tako nešportno?

Nisem. Sami se do njih nismo nikoli obnašali tako nespoštljivo kot oni tokrat do nas, pa so bili pri nas že nič kolikokrat. In to v športu, kot je odbojka, ki velja za uglajen šport. Šli so čez mero.

Ste bili deležni tudi čestitk iz tujine?

Prihajale so od vsepovsod, s celotne Evrope. Vsi prijatelji z evropske zveze, predsedniki, sekretarji … Po tekmi je bilo veliko komunikacije. Če potegnem pod črto, je bila njihova ocena enotna. Prvič, da smo si finale zaslužili in drugič, da smo Poljakom odgovorili na provokacije na pravilen način – s športom.

Vaša napoved finala?

Čas je, da smo prvaki! Neizmerno si želim tega. Po vsem, kar je fantom uspelo, si zaslužijo napraviti še zadnji korak. Tega so zagotovo sposobni.

Boste igralce danes spodbujali ob igrišču?

Ne. Bil sem poleg na dveh finalih, ki smo jih izgubili, tokrat pa bom raje ostal doma, da ga dobimo. Malo sem tudi vraževeren, čeprav ne pretirano.

Ali na zvezi že razmišljate o naslednjih korakih po prvenstvu? Morda o gostovanju novega velikega tekmovanja?

Tako daleč zaenkrat še nisem razmišljal. Je pa res, da so v moji glavi že ves čas naslednje olimpijske igre. Samo še tega cilja nismo izpolnili. Naredil bom vse, da kvalifikacije pripeljem domov pred naše občinstvo. Če lahko premagamo Poljake pred 12.000 njihovimi gledalci, nam bo pred toliko našimi navijači zagotovo uspelo priti tudi na olimpijske igre.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!