Predstava Roka Možiča za odbojkarske učbenike (VIDEO)

Odbojka 14. Nov 202217:25 0 komentarjev
Rok Možič napreduje iz tekme v tekmo. Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Rok Možič je konec tedna v Italiji ponovno pokazal, da napreduje iz tekmo v tekmo. Če je v pretekli sezoni bombardiral predvsem v napadu, v tej sezoni igra noro odbojko v vseh elementih. Vse skupaj je na lastni koži občutila tudi Monza, v kateri ne manjka zvezdnikov.

Čeprav se je pričakovalo, da bomo v Veroni spremljali izenačeno tekmo, Monza je v tej sezoni že sklatila že dva favorita (Lube Civitanovo in Piacenzo), je bilo srečanja po izjemni igri domače ekipe konec že po dobri uri.

Verona je slavila s 25:19, 25:17 in 25:14. Eden glavnih razlogov, da smo gledali enosmerni promet, je bil kdo drug kot odlični Rok Možič. Slovenski reprezentant ni blestel le v napadu, ampak tudi pri začetnem udarcu in kar veseli najbolj, na sprejemu.

Slednji element je v preteklosti mlademu Štajercu povzročal največ težav, proti Monzi pa so njegove sprejete žoge imele oči in praktično vse padle na čelo podajalcu Luci Spiritu.

Vrhunci Roka Možiča proti Monzi:

Možič je pri ekspresni hitri zmagi dosegel 11 točk. V napadu je imel kar 67% izkoristek (10/15), eno točko pa je v prvem nizu dosegel tudi z izjemnim blokom.

 Ni bilo odgovora na Možičev “float” servis

Točke ni dosegel le s servisom, a v drugem nizu je ravno njegov lebdeči servis, ki ga je dodal v svojo igralno zbirko, Monzo ranil do te mere, da je Verona povedla z 2:0, enako prevlado pa smo videli tudi v tretjem nizu.

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Keita prvi strelec, Možičeva mojstrovina na sprejemu

Največ točk pri Veroni je dosegel odlični Noumory Keita, ki je skakal pod strop dvorane PalaOlimipa (15), a na sprejemu naredil dve napaki, medtem ko 20-letni Mariborčan ni naredil nobene, še več, imel je kar 78% sprejem, od tega je bilo idealnih sprejemov 56%.

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

“V tej sezoni ne dosegam toliko točk kot v lanski, kar je razumljivo, saj sta tukaj še dva izjemna napadalca Sapožkov in Keita. Kot sem rekel, zame to ni pomembno. Tudi, če ne bi dosegel točke, in bi Verona zmagala, je to vse, kar šteje in mi je pomembno,” pravi slovenski odbojkarski biser, ki s svojo zrelo igro navdušuje iz dneva v dan.

Nemočni Grozer odigral le dva niza

S svojo kompletno igro je spomnil na francoskega zvezdnika Earvina Ngapetha, zato niti ne čudi, da je bil tekmec kljub temu, da ima v svojih vrstah igralce, kot so Georg Grozer (le 8 točk, 50% napad (8/16), svetovni prvak Gianluca Galassi, Vlad Davyskiba in Stephen Maar, povsem nemočen. Verona je zbrala kar osem blokov, medtem kot Monza le enega.

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Verona le za najboljšimi

Verona je po novi zmagi, četrti v tej sezoni, skočila na peto mesto, ima le točko manj od četrte Lube Civitanove, medtem ko Monza po drugem zaporednem porazu zaseda deveto mesto.

Naslednji tekmec Verone bo prihodnji ponedeljek Padova. Obračun bo ravno tako v Veroni, kar pomeni, da je favorit le eden – Rok Možič in druščina.

Lestvica italijanskega prvenstva:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!