Odlični Klemen Čebulj premalo za zmago na derbiju (VIDEO)

Odbojka 6. Nov 20228:32 0 komentarjev
Foto: FIVB

Konec je izjemnega niza Resovie. V derbiju 8. kroga poljske Pluslige je na težkem gostovanju z 0:3 morala priznati premoč Jastrzebskemu, ki ostaja edina neporažena ekipa v ligi. Poraz ni mogel preprečiti niti ponovno odlični Klemen Čebulj.

V izjemno izenačeni tekmi je Resovia vodila v vseh treh nizih. V prvem s 23:21, v drugem 21:20, tretjem pa tudi s 16:9 in tudi 24:23, a to na koncu v derbiju neporaženih, kjer so odločale res vse najmanjše malenkosti, ni bilo dovolj niti za osvojen niz.

Klemen Čebulj, ki je blestel predvsem v prvem nizu, se je na koncu ustavil pri 14 točkah. Zaključil je praktično prav vse težke žoge in spravljal v obup domače odbojkarje. V napadu je bil 64% izkoristek (14/22).

Celotno srečanje je za Resovio je odigral tudi drugi slovenski predstavnik. Jan Kozamernik je dosegel šest točk. V napadu je dobil pet žog, zaključil je tri, tri točke pa je dodal še z blokom.

Vse točke Čebulja in Kozamernika:

Zaksa daleč od lanske forme

Kot smo že zapisali, Jastrzebski zdaj ostaja edina neporažena ekipa v Plusligi, Resovia ima zdaj po prvem porazu 4 točke manj na drugem mestu, branilka poljskega naslova Zaksa pa je šele šesta.

Ob tekmi manj ima kar 12 točk manj kot vodilni Jastrzebski. Menjava trenerja Gheorgheja Cretuja, ki mu je potekla pogodba, s Fincem Tuomasom Sammelvuom se jim ni obrestovala.