Pri odločitvi ni gledala na svoja leta

Odbojka 6. Jul 202216:19 0 komentarjev
Rosno mlada Mija Šiftar bi kariero nadaljevala v Franciji. Foto: Aleš Fevžer

Mlada, komaj 16-letna slovenska odbojkarica Mija Šiftar se iz kamniškega Calcita seli v francosko ligo, kjer bo v novi sezoni branila barve Saint Raphaela.

Mija Šiftar bi po odhodu kapetanke Olivere Brulec Kostić pri Kamniku zagotovo dobila bolj odgovorno nalogo, a vseeno se je odločila, da že pri 16 letih zapusti Slovenijo in se preizkusi v Franciji.

Mnogi se sprašujejo, če je to zanjo res tista najboljša rešitev, a novopečena slovenska reprezentantka, ki je bila v srebrni ligi glavno slovensko orožje, trdno verjame, da je izbrala tisto optimalno pot za njej napredek.

Do priložnosti prej, kot je pričakovala

“Treniranje in igranje v tujini je bil od nekdaj moj cilj. Priložnost se mi je ponudila prej, kot sem pričakovala. A vseeno ko sem se odločala o tem, kje bom nadaljevala svojo kariero, nisem gledala na svoja leta, temveč na to, katero je najboljše okolje zame in za moj razvoj,” odločno pove Šiftarjeva.

Od Kamnika se je poslovila z državnim naslovom. Foto: Uroš Skaza

Francoska ekipa ni bila edina, ki jo je vabila v svojo sredino. “Med več možnostmi, smo se odločili za Saint Raphael, ker so zainteresirani za dolgoročno sodelovanje, kar se mi zdi pomembno za moj nadaljnji razvoj in napredovanje,” je še dodala trenutno najboljša mlada igralka v Sloveniji.

Šiftarjeva bo še tretja Slovenka, ki bo igrala v Franciji. Za Cannes je že v pretekli sezoni uspešno igrala Eva Zatković, Nika Marković pa je članica ekipe Nancy.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!