Pogovori so stekli, vrata ostajajo odprta

Odbojka 7. Okt 202115:03 > 15:16 3 komentarji
Alberto Giuliani je Slovence popeljal do dveh odličjih na EP, po koncu EuroVolleyju 2021 pa se mu je na slovenski klopi iztekla pogodba. Foto: CEV

Po izteku pogodbe italijanskega strokovnjaka Alberta Giulianija z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS) se v medijih ugiba, ali se bosta strani dogovorili za novo ali pa bo pot Italijana vodila drugam.

Po novi izjemni sezoni slovenske odbojkarske reprezentance, v ligi narodov so osvojili četrto mesto, na evropskem prvenstvu pa ubranili naslov evropskih podprvakov, je Albertu Giulianiju potekla pogodba z OZS.

Giuliani se je vsem zahvalil za dvoletno dobro sodelovanje in se odpravil na Poljsko, kjer so ga pri Asseco Resovii klicale klubske obveznosti. Po zapisu na Instagramu, ki je dišal po slovesu, razlog za skrb pa so podkrepili tudi poljski mediji, ki so Italijana, ki je pokazal, da ve, kaj dela, že označili kot zamenjavo za Vitala Heynena na klopi poljske izbrane vrste.

V zadnjem času se v povezavi s poljsko klopjo bolj pogosto omenja srbskega strokovnjaka Nikolo Grbića, Giuliani pa še vedno ostaja med ožjimi kandidati za poljsko klop. Ne glede na to, pri OZS ostajajo mirni.

Uspehi odbojkarjev pod Giulianijem:

* Pokal Challenger – 1. mesto (vstopnica za ligo narodov)
* EuroVolley 2019 – 2. mesto
* Liga narodov – 4. mesto
* EuroVolley 2021 – 2. mesto
* Neposredna uvrstitev na SP 2022
* 6. mesto na svetovni lestvici FIVB

Ropret: Sodelovanje se lahko nadaljuje

“Z Giulianijem sva govorila, ne eden ne drug nisva niti slučajno zapirala kakršnihkoli vrat. Oba sva mnenja, da bi bilo dobro, da se to sodelovanje nadaljuje, je pa tukaj kar nekaj dejavnikov, ki bodo vplivali na končno odločitev. Nekaj je bilo že napisanih, nekaj je osebnih … Dejstvo pa je, da je resnica, da smo daleč od tega, da naše sodelovanje ne bi bilo več možno,” nam je potrdil predsednik OZS Metod Ropret.

Predsednik OZS Metod Ropret je potrdil, da se je slišal z Albertom Giulianjem.

Ropret je potrdil, kar se je pisalo že prej, da se trenutno nima smisla prehitro zaleti in sprejeti kakršnekoli odločitve. Časa je še dovolj: “Rekla sva, da si dava dva meseca časa, na vrat na nos nima smisla. Časa je dovolj, v tem obdobju pa se bodo stvari skristalizirale glede pogodb v klubih, nato se bo lažje pogovarjati.”

Ne obremenjujejo se s stvarmi, na katere nimajo vpliva

Pri OZS se ne bojijo, da se jim zgodi Andrea Giani iz leta 2017, ki je dolgo okleval, nato pa izbral Nemčijo, ki mu je dala boljšo, bogatejšo ponudbo.

“Če se bo zgodilo, se bo zgodilo. S stvarmi, na katere nimamo vpliva, se niti ne ukvarjamo. Nisem dobil občutka, da Alberto ne bi želel ostati, seveda ni rekel niti da niti ne, zato moram reči, da sem optimist. A kot sem rekel, trenutno o drugem niti ne razmišljamo, nimamo rezervnega načrta v primeru, da se ne izide, saj se nam bodo rešitve ponudile same od sebe,” je povsem mirno zaključil Ropret.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje