Brez izpolnjenega cilja, a morda je to tudi dobro

Odbojka 11. Jul 20228:17 > 8:18 0 komentarjev
Mark Lebedew. Foto: FIVB

Slovenska odbojkarski reprezentanci ni uspelo. V Ligi narodov so ostali brez zaključnega turnirja. Osvojili so 10. mesto, kar je manj, kot smo pričakovali, tako igralci kot tudi slovenska športna javnost.

Slovenci so imeli ob ugodnih razpletih tekem zadnjega dne – ZDA so ugnale Argentino, Italijani so se poigrali z Nizozemsko – vse v svojih rokah, a za konec bi morali premagati Poljake, kar pa jim ni uspelo.

Dva dobra niza sta veliko premalo za tako kvalitetno ekipo, kot je poljska izbrana vrsta. “Pokazali smo, da lahko igramo tudi s Poljaki. Nam še kar nekaj manjka, do tiste optimalne forme, a če kaj, lahko gradimo na teh dveh nizih, ki sta bila na precej na visokem nivoju,” je po tekmi s Poljaki povedal organizator igre Gregor Ropret.

Ropret: Cilj je bil zaključni turnir

Slovenci bi morali Poljake premagati s 3:0 ali 3:1, na koncu so velesili v razprodani Ergo Areni odščipnili niz, kar je bilo na koncu dovolj le za 10. mesto, kot zadnja pa se je na zaključni turnir osmerice uvrstila Nizozemska.

“Kljub vsem menjavam, poškodbam in boleznim je bil zagotovo cilj zaključni turnir v Bologni, a z vidika priprav na svetovno prvenstvo je morda tako celo bolje. Po tednu premora bomo imeli veliko časa, da se v domači dvorani maksimalno pripravimo na svetovno prvenstvo, ki ga že vsi komaj čakamo,” je še dodal izkušeni Ropret.

Lebedew: Imeli smo nekaj svetlih trenutkov

Po izpadu Slovenije je v očeh javnosti veliko pozornosti dobil tudi novi selektor Mark Lebedew, ki za zdaj njegova predhodnika Alberta Giulianija ni dostojno zamenjal. V rezultatskem smislu zagotovo ne, a za pravo oceno bo treba počakati še na svetovno prvenstvo. Tam izgovorov ne bo več.

“Liga narodov je tekmovanje, na katerega se težko pripraviš, to smo ponovno okusili v tej sezoni. Med turnirji je bilo težko najti časa za trening in priprave. Imeli smo igralce, ki niso bili stoodstotni, morali smo jih vračati počasi. Kljub izpadu menim, da smo imeli kar nekaj svetlih trenutkov. Obračun proti Srbiji, pa tista proti Argentini. Vemo, kaj želimo, kam želimo priti, to je najpomembneje. Smernice so tukaj, ob izpadu pa imamo še dodatnih 10 dni več za trening in časa, da se v miru in tišini pripravimo na glavni dogodek v sezoni,” pa je po izpadu povedal slovenski selektor Lebedew.

Foto: FIVB

Zaključni turnir v Bologni

Slovenci po četrtem mestu v pretekli sezoni Ligo narodov zaključujejo že po rednem delu. Najboljših osem pa se bo med 20. in 24. julijem v Bologni merila za končno krono.

Italija se bo v četrtfinalu pomerila z Nizozemsko, Francija z Japonsko, ZDA z Brazilijo, Poljska pa z Iranom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!