Brez pojasnila ostala brez povabila: Oglasila se je Eva Mori

Odbojka 12. Jul 202211:00 > 11:47 2 komentarja
Eva Pavlović Mori Foto: Instagram

Kapetanka slovenske reprezentance Eva Pavlović Mori se iz zdaj še neznanega razloga ni znašla na seznamu slovenskega selektorja Marca Bonitte za priprave na kvalifikacije za nastop na EuroVolleyju 2023. "Ne rada komentiram takšne zadeve, iskreno raje vidim, da se moje ime pojavlja v medijih ob kakšnih lepših, spodbudnejših novicah, ampak tokrat bom naredila izjemo," se je ob pogledu na seznam povabljenih v reprezentanco oglasila Primorka.

Potem ko je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) na mesto selektorja postavila Italijana Marca Bonitto, je imela Eva Pavlović Mori vlogo mentorice zelo pomlajene zasedbe Slovenije, a že po nekaj dneh priprav se je vse spremenilo. Prva organizatorica igre je zaradi poškodbe in psihične izčrpanosti po naporni sezoni zapustila priprave, zdaj pa 26-letne odbojkarice iz Kanala ni več na seznamu. Zdi se, da nanjo ne računajo več.

OZS v sporočilu za javnost ni razložila, zakaj je seznam takšen, kot je, zato pa smo za mnenje povprašali Morijevo, ki je novico o tem, da je ni na seznamu, izvedela iz medijev. Selektor je namreč o tem ni obvestil.

Foto: Aleš Fevžer

Njeno poškodbo potrdili tudi zdravniki v reprezentanci

“Moram reči, da me je to negativno presenetilo, še bolj pa, ko sem nekje prebrala, da selektor ni kupil moje poškodbe in izčrpanosti. Ironično je, da je mojo poškodbo potrdila zdravniška služba reprezentance, ki mi je zaradi močnega vnetja svetovala takojšnji premor in rehabilitacijo,” nam je zaupala.

Slovenski selektor Marco Bonitta. Foto: CEV

Bonitta odhoda ni najbolje sprejel

O vsem tem je bil obveščen tudi trenerski štab na čelu s selektorjem Bonitto, ki njenega predčasnega odhoda s priprav ni najbolje sprejel. “Dobila sem zelo negativen odziv. Menila sem, da je to odziv v afektu. Tudi sama sem bila razočarana, da moram spustiti reprezentančno akcijo, potem ko sem vedno z največjim ponosom in častjo nosila državni grb, s ponosom sem igrala za slovenske barve, vedno dala maksimum na treningih in tekmah in nič drugače ni bilo niti v tem ciklu priprav, ki sem jih opravila z pomlajeno reprezentanco pod protibolečinskimi tabletami,” pojasnjuje.

Selektorju bila na voljo, a …

Dodala je še, da je selektorju povedala, da je v nadaljevanju, ko sanira poškodbo, pripravljena pomagati reprezentanci in to ne glede na to, da bi si jo novi delodajalec (PTT Spor) želel na svojih pripravah.

Foto: OZS

“Absolutno sem bila pripravljena sodelovati v nadaljevanju, a očitno tudi to ni bilo dovolj. Verjemite, da so si v klubu veliko bolj želeli, da priprave oddelam z njimi, a sem jasno povedala, koliko mi pomeni igranje za reprezentanco. Dogovorjeni smo bili, da bom v tem delu pomagala Sloveniji, želeli so le zagotovilo, da se poškodba pozdravi do konca,” je še zaključila in dekletom, ki se bodo avgusta borila za nastop na evropskem prvenstvu, zaželela srečo.

Kaj vse skupaj pomeni za njeno nadaljnjo reprezentančno kariero, ni želela govoriti, saj so glave še prevroče, “bomo videli, kaj bo prinesel čas.”

Igralke, na katere bo v kvalifikacijah računal selektor Marco Bonitta:

podajalki: Eva Pogačar (Nova KBM Branik), Sara Najdič (brez kluba);

korektorici: Darja Eržen (CSM Targoviste, Rom), Naja Boisa (Calcit);

srednje blokerke: Saša Planinšec (Aydin, Tur), Mirta Velikonja Grbac (Nova KBM Branik), Nika Milošič (Formis), Klara Milošič (Nova KBM Branik), Tia Koren (SIP Šempeter);

sprejemalke: Eva Zatkovič (RC Cannes, Fra), Mija Šiftar (St. Raphael), Maša Pucelj (Flip Flop), Fatoumatta Sillah (OK Calcit), Lorena Lorber Fijok (Nova KBM Branik), Julija Grubišič Čabo (Formis), Selena Leban (OK Gorica);

prosti igralki: Anja Mazej (SIP Šempeter), Katja Banko* (GEN-I Volley)

*še ni nared za treninge