Cretu ne bo več selektor, OZS dodatnih pojasnil ne želi dati

Odbojka 25. Jan 202312:14 2 komentarja
Foto: FIVB

Romunski odbojkarski trener Gheorghe Cretu ne bo več vodil slovenske moške izbrane vrste, ki jo je na lanskem svetovnem prvenstvu v Sloveniji in na Poljskem popeljal do četrtega mesta. Kot so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) se s priznanim strokovnjakom niso uspeli dogovoriti za podaljšanje sodelovanja.

Cretu je slovensko reprezentanco prevzel nekaj več kot dva tedna pred začetkom lanskega svetovnega prvenstva in jo na tekmovanju, ki sta ga gostili Slovenija in Poljska popeljal vse do polfinala in četrtega mesta. Romunu se je po koncu prvenstva iztekel dogovor z OZS, novega pa očitno ne bo, saj se obe strani nista uspeli dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja.

“Obžalujem, da nismo uspeli doseči dogovora. Od prvega dne naše skupne poti smo imeli dobre in korektne odnose, a v življenju stvari včasih ne gredo tako, kot bi si oboji želeli. Gianniju smo v vodstvu zveze in skupaj z igralci iskreno hvaležni za vse, kar je v tem obdobju storil za našo reprezentanco in za slovensko odbojko. Razhajamo se kot prijatelji in mu na nadaljnji profesionalni poti želimo vse dobro,” je dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Humerca: Nadaljnih izjav ne dajemo

Generalni sekretar OZS Gregor Humerca je sicer za Sportklub še pretekli teden zatrdil, da s Cretujem ostajajo v stikih, interes za podaljšanje sodelovanja pa je obojestranski. “Cretu ostaja naša prva izbira. Tudi razpisa za novega selektorja nismo objavljali in če se bodo stvari odvijale v pravo smer, ga tudi ne bomo,” je trdil Humerca. Zaradi zelo skopega sporočila, ki ga je v javnost poslala OZS, smo slednjega poklicali za dodatno pojasnilo, a ostali brez njega. “Žal moram spoštovati, kar smo zapisali in se dogovorili. Nadaljnih izjav ne dajemo,” je dejal Humerca.

Pred slovensko vrsto je zelo pomembna reprezentančna sezona, ki se bo začela z nastopi v ligi narodov, v nadaljevanju pa bodo Slovenci igrali še na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje