Alberto Giuliani se vrača na selektorski stolček

Odbojka 24. Jan 20237:45 2 komentarja
Alberto Giuliani je Slovence popeljal do dveh odličjih na EP, po koncu EuroVolleyju 2021 pa se mu je na slovenski klopi iztekla pogodba. Foto: CEV

Italijansko odbojkarski trener Alberto Giuliani bo kmalu ponovno v dvojni vlogi. Trenerski poklic bo ponovno združil s selektorskim.

Trener grškega Olympiacosa, kjer zelo uspešno igrata tudi slovenska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern, bo kmalu postal tudi selektor turške izbrane vrste, pišejo italijanski mediji. Dogovorjene so vse podrobnosti, podpisati se mora le še pogodba.

Za Giulianija bo to še tretja selektorska služba. Debitiral je kot trener slovaške leta 2015, nato pa je štiri leta kasneje sedel na klop slovenske izbrane vrste in s svojimi z uspehi preskočil tudi svojega rojaka Andreo Gianija.

S Slovenijo dvakrat srebrn, četrto mesto v ligi narodov

Slovensko odbojkarsko reprezentanco je popeljal do dveh srebrnih odličij na evropskih prvenstvih. Leta 2019 na domačem EuroVolleyju, nato pa še dve leti kasneje Katovicah.

Na za Slovenijo debitantskem nastopu v ligi narodov je zasedel četrto mesto, slovensko reprezentanco popeljal neposredno na svetovno prvenstvo, kjer so lani Slovenci osvojili izjemno četrto mesto, v svoj žep pa je pospravil tudi lovoriko na Challengerju.

Alberto Giuliani
Alberto Giuliani na klopi Olympicosa sodeluje s Tončkom Šternom in Alenom Pajenkom. Foto: Profimedia

Po koncu EuroVolleyja 2021 je Italijanu na slovenski klopi potekla pogodba in četudi je Giuliani vmes izgubil službo na Poljskem, se Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) in Italijan tudi po več mesecih pogovor nista dogovorila za novo sodelovanje.

V Grčiji mu gre odlično

Po nekaj pavza je Giuliani dobil službo pri Olympiacosu, kjer pa je v prvi sezoni ostal brez lovorike. Veliko bolje mu kaže v tej, saj so v grškem prvenstvu Pirejčani klonili le enkrat, v ligaškem pokalu so se uvrstili v finale, odlično pa jim kaže tudi v evropskem pokalu challenge, kjer so dobili prvo četrtfinalno tekmo proti Steaui s 3:1.

Vodilno romunsko ekipo v tej sezoni vodi Bogdan Kotnik, v ekipi je tudi slovenski odbojkar Jan Pokeršnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje