Cretu po porazu: Fantje se zavedajo, kaj se je zgodilo (VIDEO)

Odbojka 8. Jun 20238:53 0 komentarjev

Slovenki odbojkarji imajo po dveh tekmah v ligi narodov zmago in poraz. Po zmagi nad Srbijo je sledil poraz proti Bolgariji, ki je imela v sredo prost dan, medtem ko se je Sloveniji poznalo, da ni tako sveža kot na prvi tekmi. Selektor Gheorghe Cretu je Bolgariji čestital za zasluženo zmago, a poudaril, da potrebe, da se gleda nazaj ni. Tekme si sledijo druga za drugo.

“Na tekmi smo imeli svoje možnosti. Tako je bilo tudi v tretjem nizu do rezultata 14:12. Bolgari so s servisi skozi celoten obračun vršili pritisk in v igri vlekli dobre poteze. Ob takšnem poteku igre tekmec slej ali prej stopi pred tebe. Na drugi strani mi izza zadnje črte nismo bili tako uspešni. V veliko primerih jih nismo niti prisilili, da bi igrali. V ključnih trenutkih smo na sprejemih ujeli napačne bolgarske odbojkarje, ob tem pa v igri napravili precej napak in dotikov mreže. V večini dvoboja so bili Bolgari boljši tekmeci in zasluženo zmagali. Sedaj je potrebno ohladiti glave in si ogledati napake. Imamo izkušene igralce, ki se dobro zavedajo, kaj se je zgodilo, zato ni potrebno veliko premišljevati. Osredotočiti se je potrebno že na naslednjo tekmo,” je po prvem porazu v letošnji ligi narodov povedal romunski strokovnjak na slovenski klopi.

Köku je žal za prva dva niza

Za razliko od tekme s Srbijo je v prvi postavi začel Matej Kök, ki je zamenjal Klemna Čebulja, a nekdanji sprejemalec ACH Volleyja, ki bo v novi sezoni igral v Južni Koreji ni bil razpoložen. Enako velja tudi za Roka Možiča, oba skupaj sta v 30 napadih dosegla skupaj je deset točk.

“Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Žal mi je za razplet prvih dveh nizov, ko smo bili blizu tekmecem, a so nas od ugodnejšega razpleta ločile malenkosti in nekaj naših odvečnih napak. V tretjem delu se je potem zgodilo kar se je. Čestitke Bolgariji za odlično odigrano tekmo. Mi se moramo sedaj kar najbolje pripraviti na naslednji preizkus v soboto proti Franciji,” je povedal Kök.

Kovačič: Nismo izkoristili svojih priložnosti

Bolgarom je za predstavo čestital tudi izkušeni prosti igralec Jani Kovačič, ki je priznal, da so bili tekmeci boljši v vseh elementih.

“Od začetka tekme je bilo vidno, da so Bolgari sproščeni, saj niso bili v vlogi favorita. Igrali so res odlično, v vseh elementih igre so bili boljši od nas. Če potegnem črto so zasluženo zmagali. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili,” je povedal odbojkar iz Kanala.

Slovenci bodo imeli zdaj prost petek, v soboto pa se bodo merili s Francijo. Obračun ob 5.40 si boste lahko ogledali na Sportklubu.