Zavedajo se, da bo potrebno še dvigniti nivo igre

Odbojka 13. Sep. 202118:54 > 21:05
Delite:

"Vedeli smo, da bo težko, že zaradi tega, ker gre za nacionalni derbi in sta bili obe ekipi zelo motivirani. Pokazali smo, da smo kakovostno boljši," je po zmagi nad Hrvati (3:1 v nizih), ki je Slovence popeljala v četrtfinale EuroVolleyja 2021, povedal bloker Jan Kozamernik.

Slovenci so upravičili vlogo favoritov in se brez večjih težav ugnali hrvaške odbojkarje, ki so svoj cilj izpolnili že z uvrstitvijo v izločilne boje. Z izjemo tretje niza, ko se je pri 19:19 naservisu razletel Hrvat Leo Andrić in dosegel pet zaporednih asov, so imeli evropski podprvaki vse pod kontrolo.

“V tretjem nizu smo na žalost nekoliko padli, ampak moramo tudi pohvaliti njihovega korektorja Andrića, ki je začetne udarce izvajal res vrhunsko. Četrtfinalna tekma bo zagotovo še veliko težja, zato bomo morali še dvigniti raven naše igre in pokazati, da si zaslužimo uvrstitev v polfinale,” je nadaljeval odlični bloker, ki je proti Hrvatom navdušil z novimi štirimi bloki. Skupaj je dosegel 10 točk.

Kovačič: Ko pademo v luknjo, težko pridemo iz nje

S samo igro ni bil pretirano zadovoljen prosti igralec slovenske izbrane vrste Jani Kovačič, ki je opozoril na stare težave.

“Spet smo zelo nihali v igri, od zelo dobre igre do precej slabih trenutkov. To se nam ponavlja že skozi celo prvenstvo. Ko pademo v luknjo, težko pridemo iz nje. A važen je rezultat, važno je to, da smo zmagali,” je Kozamernika dopolnil Kovačič.

Za polfinale proti Čehom

Slovence je po osvojenem drugem mestu v skupini zdaj v četrtfinalu čakal potencialno težji nasprotnik. Vsi so pričakovali Francijo, a so Čehi pred domačimi navijači pripravili veliko senzacijo in olimpijske prvake poslali domov. Galski petelini so klonili s 25:22, 25:19 in 34:32.

Čehi so na uvodni tekmi v Ostravi presenetili tudi Slovence, v sredo ob 19. uri pa bo čas, da jim četa Alberta Giulianija vrne milo za drago.

Komentari

Vaš komentar