V slovenskem taboru opozarjajo na neugodno Finsko, ki je razbila Hrvate (VIDEO)

Odbojka 31. Avg 202317:30 0 komentarjev

Slovensko odbojkarsko reprezentanco po dnevu premora v petek čaka nov obračun na EuroVolleyju 2023. Po zmagi nad Ukrajino ji bo v oči zrla Finska, ki je proti Hrvaški pokazala, da nikakor ni slaba ekipa. Tega se zavedajo tudi v slovenskem taboru, a glede na to, kdo vodi slovensko izbrano vrsto, se ni za bati, da bi Slovenci ekipo s severa Evrope podcenili in stopili na mino.

Slovenci so po pričakovanjih z zmago začeli braniti srebrno odličje zadnjega evropskega prvenstva. Oslabljenja Ukrajina, ki je igrala brez najboljšega Oleha Plotnickega, je zapretila le v prvem nizu, nato pa je slovenska barka brez večjih težav priplula do prvih treh točk. V četrtek so imeli slovenski reprezentanti dan premora, v petek ob 16.30 pa jih čaka Finska, ki je uvodoma premagala Hrvate. Ne samo premagala, razbila jih je s 3:0, naši južni sosedni v nobenem nizu niso presegli meje 20 točk.

“Igrajo zelo hitro. Če bodo imeli žogo v prvih treh metrih, bodo sledili tej filozofiji in igrali hitro. Oba podajalca imata podobno igro, podobno miselnost in kvaliteto. Ob tem so tudi močni serverji, imajo tudi dober “float”, odlični pa so tudi v obrambi. Vemo, da se borijo za vsako žogo in se nikoli ne predajo. S svojo kvaliteto, ki jo premorejo, želji izkoristiti vsak trenutek in ukaniti nasprotnika. Igrajo povsem drugače kot mi, zato se moramo osredotočiti nase, da smo ves čas pozorni na malenkosti in to bo na koncu naredilo razliko,” pred drugo tekmo opozarja slovenski selektor, a ne beži od dejstva, da je Slovenija še vedno kvalitetnejša. Gladka zmaga nad Hrvaško je le potrditev, da bo potrebno biti zbran od začetka do konca, če želi Slovenija na lestvici v skupini B vpisati nove tri točke.

Joonas Jokela
Proti Hrvatom je blestel Joonas Jokela. Foto: CEV

Ž. Štern: Želeli nam bodo zagreniti življenje

Finci za razliko od Slovencev v četrtek ne bodo prosti, zvečer bodo merili moči z ranjeno Bolgarijo, kar pomeni, da bo petkov obračun že njihov tretji zapored. Zagotovo to ni zanemarljivo, svežina bi zagotovo lahko bila velika prednost Cretujeve čete.

Slovenci so četrtkov prost dan izkoristili za lažji trening. “Tako fizično kot psihično se pripravljamo na prihodnje dni. Vemo, da nas čaka še veliko tekem. Led smo prebili proti Ukrajini, začeli smo tako, kot smo si želeli, vemo pa, da imamo še kar nekaj rezerv. Te malenkosti pilimo v teh prostih dnevih. Pred nami je Finska. Nismo je še analizirali, vemo pa, da imajo mlado, lačno reprezentanco. Zagotovo bodo naredili vse, da nam zagrenijo življenje. Na nas je, da v tekmo vstopimo samozavestno, osredotočeno in tekmo dobro odpremo. Če bo tako, se nimamo česa bati,” pa je selektorja dopolnil še Žiga Štern.

Finci že imeli prste vmes pri razočaranju Slovenije

Slovenci so v zadnjem času pred Finci. Dobili so zadnje tri medsebojne obračune, oddali so le dva niza. Zmagali so tudi leta 2019 na evropskem prvenstvu, Finci pa so nazadnje na uradni tekmi Slovencem zapretili leta 2013, ko so naši fantje po super začetku na koncu celo obstali v skupinskem delu.

Finska je od takrat povsem spremenila ekipo, zato je vleči vzporednice iz pred desetih let povsem nesmiselno. Lahko pa dodamo, da bodo imeli Finci tako kot vedno bučno podporo s tribun, njihovi navijači jim sledijo po celi Evropi in veljajo za ene najglasnejših. Nič drugače ni v Varni.

Finski navijači
Foto: CEV

Trening slovenske izbrane vrste pred tekmo s Finsko:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!