Rekorden obisk na tekmi deklet v katerem koli športu (VIDEO)

Odbojka 31. Avg 202310:26 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Sinoči je bil potolčen svetovni rekord obiska na kateri koli ženski športni prireditvi. Odbojkarsko srečanje univerzitetnih ekip Nebraska in Omaha so si na Memorial Stadium v Lincolnu prišli pogledat kar 92.003 gledalci.

Po drugem nizu tekme je uradni napovedovalec sporočil zgoraj omenjeno številko obiska in poskrbel za ekstazo med navijači.

Rdeče morje, kot je nadimek pristašev Nebraske, je pozdravilo zmago svojih ljubljenk s 3-0 v nizih, je pa dogodek plod večmesečnega projekta promocije odbojke v Nebraski in vpis v Guinnessovo knjigo posebnih dosežkov. Namen je bil podreti svetovni rekord v lasti nogometne tekme ženskih ekip Barcelone in Wolfsburga, ki je na Camp Nou lani privabila 91.648 gledalcev. Odbojka v omenjeni zvezni državi s številom prebivalstva Slovenije uživa neizmerno priljubljenost

Vstopnice za tekmo so stale približno 23 evrov, za srednješolce in otroke pa le štiri evre in pol. No, povsem drugače je bilo na črnem trgu, kjer je dragocen kos papirja dosegel tudi vrednos 400 dolarjev (okoli 370 evrov).

Univerza Nebraska je včeraj svoje študente razbremenila tako, da predavanj ni bilo, trener John Cook pa je novinarjem pojasnil, da pouk ustavijo samo zaradi treh razlogov: “Snežni metež, covid in odbojka.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje