Slovenci za finale s Poljsko, Italijani so se reševali v petem nizu

Odbojka 12. Sep 202323:35 > 23:48 0 komentarjev
Klemen Čebulj
Foto: CEV

Slovenski odbojkarji so po pričakovani uvrstitvi v polfinale evropskega prvenstva dobili nasprotnika, s katerim se bodo v četrtek udarili za vstop v veliki finale. To bo močna Poljska, ki je z izidom 3:1 v nizih izločila Srbijo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je s sedmo zmago na EuroVolleyju 2023 po pričakovanju uvrstila med štiri najboljše. Po petih zmagah v skupinskem delu so v osmini finala s 3:2 strli Turčijo, za odhod na sklepni turnir v Rim pa so v ponedeljkovem četrtfinalu ugnali še trdožive Ukrajince.

Slovenci so sedaj dobili tekmeca v polfinalu, dobili so ga po napeti tekmi med Poljsko in Srbijo. Poljaki so na koncu upravičili vlogo favorita in slavili s 3:1 v nizih.

Da so Poljaki iz mesa in krvi so tudi v praksi pokazali Belgijci, ki so jih že v osmini finala z dobrimi servisi in odličnim sprejemom spravili na rob obupa, toda poljska reprezentanca se je sedaj prebila vse do Rima, kjer se bodo borili za odličje.

Poland, Serbia, EuroVolley 2023
Foto: CEV

Velika drama na tekmi branilke naslova

Poleg Slovenije si je v ponedeljek polfinale zagotovila tudi Francija, ki se bo v Rimu udarila z domačinko Italijo. Čeprav so vsi pričakovali gladko zmago aktualnih svetovnih in evropskih prvakov, so jim tulipani močno podkurili pod nogami. Na krilih izjemnega Nimirja Abdel Aziza, ki je dosegel kar 31 točk (5 asov), so Nizozemci izsilili peti niz, v igri živcem pa so nekaj malega več pokazali domačini in se uvrstili v polfinale.

Tommaso Rinaldi
Foto: CEV

EuroVolley 2023 ni postregel prav z nobenim presenečenjem, v Rimu so tako, kot se je napovedovalo že pred turnirjem, štiri najboljše ekipe v Evropi. Polfinalna obračuna bosta na sporedu v četrtek. Ura dvobojev še ni znana.

EuroVolley 2023, 15. tekmovalni dan:

Torek, 12. september:
Poljska – Srbija 3:1 (-26, 15, 34, 17)

Italija – Nizozemska 3:2 (-19, 17, 16, -23, 12)

Polfinale:

Četrtek, 14. september:
18.00/21.00 Poljska – Slovenija
18.00/21.00 Italija – Francija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!