Hud udarec za Slovenke: Eva Mori zapušča priprave

Odbojka 4. Maj. 202222:00 > 05. Maj. 2022 6:41
Delite:

Slovenska reprezentančna podajalka Eva Pavlović Mori je morala zaradi poškodbe kolena zapustiti priprave ženske izbrane vrste v Kranjski Gori. Slovenski selektor Marco Bonitta bo namesto nje priložnost ponudil Žani Ivani Halužan Sagadin.

Slovenska vrsta pod vodstvom Marca Bonitte se je 28. aprila zbrala v Kranjski Gori in začela s pripravami na srebrno evropsko ligo, v kateri se bodo Slovenke pomerile z Luksemburgom, Švedsko, Estonijo in Portugalsko. Vabilu italijanskega strokovnjaka so se odzvale vse igralke s seznama, ta teden pa so se ekipi pridružile še Saša Planinšec, Eva Zatkovič, Nika Milošič in Darja Eržen, ki pa po poškodbi gležnja še ni nared za treninge.

Namesto Morijeve Halužanova

Je pa zaradi težav s kolenom danes reprezentančni tabor zapustila podajalka Eva Palović Mori. “Danes sem se skupaj s svojimi sodelavci pogovoril z Evo. Povedala nam je, da v tem trenutku reprezentanci ne more dati svojih 100- odstotkov. Skupaj smo nato sprejeli odločitev, da zapusti ekipo,” je pojasnil selektor Marco Bonitta in namesto izkušene Primorke poklical slovenski javnosti neznano ime, podajalko Formisa Žano Ivano Halužan Sagadin in ne Sare Najdič, kot bi marsikdo pričakoval.

Italijanski strokovnjak ponovno pozabil na Saro Najdič. Foto: SK

Bolečine so bile prehude

“Po dolgi fizično in psihično naporni sezoni nisem imela časa sanirati poškodbe kolena, ki sem jo staknila na polfinalni tekmi državnega prvenstva, a sem vseeno skušala pomagati reprezentanci po najboljših močeh. Ker pa so se bolečine žal stopnjevale, reprezentanci nisem mogla ponuditi tistega, kar sicer lahko, zato sem se s selektorjem in strokovnim štabom dogovorila za začasni umik iz reprezentance,” pa je povedala Eva Pavlović Mori.

Komentari

Vaš komentar