Giuliani pred obračunom za TOP4: Nihče ne zmaga po naključju

Odbojka 14. Sep. 202118:31
Delite:
Foto: Guliverimage

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo v Ostravi igrala četrtfinale evropskega prvenstva proti Češki, ki je iz boja za najvišja mesta izločila aktualno olimpijsko prvakinjo Francijo. Obračun v Ostravar Areni se bo začel ob 19. uri.

Slovenski odbojkarji so si nastop v četrtfinalu EuroVolleyja zagotovili potem, ko so v osmini finala s 3:1 premagali Hrvaško, Čehi pa so z zelo dobro predstavo presenetili Francoze. Reprezentanci, ki sta se med seboj srečali že v okviru skupine B, ko so bili s 3:0 uspešnejši Čehi, se bosta tako med seboj pomerili še za uvrstitev v polfinale.

“Čehom prepustimo vlogo favoritov”

“Češka je Francoze zagotovo presenetila, vendar pa proti olimpijskim prvakom nihče ne zmaga po naključju. Češki odbojkarji so tehnično zelo dobro podkovani, proti nam so že zmagali, za sabo pa imajo tudi navijače, ki bodo naredili vse, da svoji reprezentanci pomagajo do zmage in uvrstitve v polfinale. S tega stališča gledano lahko Čehom prepustimo vlogo favoritov, mi pa se bomo osredotočili na našo igro, skušali bomo ostati mirni in igrati na način, da nimamo ničesar za izgubiti,” pred tekmo z domačinko razmišlja slovenski selektor.

Slovenija in Češka sta se v Ostravi že pomerili v skupinskem delu. Na prvi tekmi skupine B so bili Čehi boljši s 3:1 v nizih.

Komentari

Vaš komentar