Katastrofalne razmere bosanskih odbojkarjev

Odbojka 9. Avg 202211:14 > 12:41 3 komentarji
Foto: N1

Bosanski reprezentančni šport je v resnih težavah. Po tem, ko smo poročali, da košarkarska reprezentanca BiH išče celo finančno pomoč, zdaj objavljamo še fotografije odbojkarske reprezentance Bosne in Hercegovine, ki nima niti toliko denarja, da bi se na 1200 kilometrov dolgo pot odpravila z letalom. Odbojkarji po nedeljski zmagi v Tirani proti Romuniji, kjer jih čaka naslednja tekma, tako potujejo z avtobusom, v katerem tudi spijo.

Bosanski odbojkarji v teh dneh lovijo mesto na evropskem prvenstvu. Po dveh zaporednih porazih so v nedeljo v Tirani zabeležili prvo zmago, kmalu zatem pa so se proti Galatiju, kjer jih v sredo čaka nova kvalifikacijska tekma, napotili z avtobusom.

Na 1200 kilometrov dolgi poti spijo preko dveh sedežev, nekateri tudi na tleh, kar je lepo videti tudi fotografijah, ki jih je pridobila N1 Sarajevo.

Foto: N1

Država se ni odzvala na opozorila

Ta še dodaja, da na slabe razmere bosanska odbojkarska zveza že dolgo opozarja, a se državne institucije niso odzvale z denarno pomočjo.

Kljub izredno slabim razmeram se mlada odbojkarska reprezentanca ne predaja. Poudarja, da bo v kvalifikacijah dala vse od sebe in v najlepši možni luči predstavljala državni grb.