Kdaj, če ne zdaj: Oder pripravljen za Roka Možiča

Odbojka 30. Maj 202314:30 0 komentarjev
Foto: FIVB

Eno glavnih orožji slovenske izbrane vrste bo v tem poletju zagotovo tudi 21-letni Rok Možič, ki ima za sabo še eno uspešno sezono v Italiji. Če je bil predtem v prvi vrsti adut s klopi, se pričakuje, da ga bo selektor Gheorghe Cretu v tem poletju brez zadržkov poslal v ogenj, na mladem Mariborčanu pa bo, da se mu odkupi z dobrimi predstavami.

Rok Možič se je pripravam pred ligo narodov pridružil v drugem tednu. Kot pravi, mu je počitek po naporni klubski sezoni, dobro del.

“Ne spomnim se, kdaj sem bil nazadnje 14 dni brez odbojke. Razen tisto obdobje, ko je bil koronavirus, ko smo bili prisiljeni v to. Počitek mi je res prav prišel. Sploh za glavo. Telo se že spočije, pomembno pa je vsake toliko spočiti tudi glavo. Za mano je težka sezona, ki pa sem jo že odmislil in se z vsemi močmi preusmeril v reprezentanco,” nam je pred dnevi povedal mladi, 21-letni sprejemalec, za katerim je še druga uspešna sezona v dresu Verone.

Pred slovensko reprezentanco je težko poletje. Tekmovalno se bo začel v začetku junija, zavleklo pa se pozno v jesen. “To je naše delo. V tem uživam, zato ni težko. Gremo trening po trening, tekmo po tekmo. Upajmo, da bomo veliko zmagovali, saj je to tisto, kar te žene naprej, ko zmaguješ, je vse lažje,” se uspešnega poletja nadeja mladi Mariborčan.

Pri Veroni naredili korak naprej

Verona je v tej sezoni povsem prevetrila ekipo, a igrali so sistemu toplo-hladno. Začeli so odlično, nato padli v hudo krizo, a za konec rednega dela so spet pokazali, da lahko premagajo vsakogar. “Fizično smo bili po mojem mnenju celo najbolje pripravljena ekipa v ligi. Ko je steklo, smo lahko premagali vse, ko se je ustavilo, so nas premagale tudi ekipe z repa lestvice. V prvi sezoni smo se borili za obstanek, zato smo bili vsake zmage zelo veseli. V tej sezoni smo cilje postavili že višje. Moram reči, da smo naredili korak naprej, žal nam je, da se nismo uvrstili v polfinale, a menim, da smo na dobri poti,” se je klubske sezone dotaknil Možič, ki bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres Verone.

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Pomembno bo dobro stopnjevati ritem

Glede na to, da se je Klemen Čebulj zaradi dolgega poletja reprezentanci pridružil pozno, je Možič proti Nizozemski dobil veliko minutažo. Nekdanji član Merkurja je selektorju pokazal, da ima v njem močno orožje. “Glede na to, kako dolgo bo poletje, bo to poseben izziv tudi za selektorja, ki bo moral pravilno stopnjevati formo. Zagotovo bodo prisotna tudi nihanja, saj ni kluba kot reprezentance, ki bi lahko pet mesecev držala enak nivo forme. Treba bo oceniti, katere tekme so bolj pomembne in katere manj, je pa res, da je v športu tako, da greš vsako tekmo na zmago. Ne bo enostavno, upam le, da se bomo z ekipo veselili čim več zmag. Kot sem rekel, ko je tako, je veliko lažje pa naj bo še tako naporno,” je še dodal Možič.

Slovenski odbojkarji so se po dveh tekmah proti Nizozemski vrnili domov, kjer jih čaka še nekaj treningov, nato pa se 7. junija začenja zares. Ob 8. uri se bodo na prvem turnirju lige narodov v Nagoji pomerili s Srbijo. Prenos tekme bo na Sportklubu.