Lepšega rojstnodnevnega darila si ni mogel zaželeti

Odbojka 4. Sep 20228:00
Tine Urnaut je v soboto v Stožicah praznoval 34. rojstni dan. foto: FIVB

"Priti do zmage in napredovanja med osem najboljših na svetu pred polnimi Stožicami, pred tako fantastičnimi slovenskimi navijači, je nekaj najlepšega, lepšega darila za rojstni dan, si ne bi mogel želeti," je po uvrstitvi v četrtfinale svetovnega prvenstva povedal kapetan slovenskih odbojkarjev Tine Urnaut, ki je ravno v soboto praznoval 34. rojstni dan. Po zmagi so mu vse najboljše zapeli tudi vsi v Stožicah.

Slovenci so bili na obračunu z Nemci veliki favoriti. Še bolj zato, ker so tekmece pred dnevi dobesedno razbili, a tekma osmine finale je pokazala, da se lahko pri tekmah na izločanje hitro vse obrne. Po vodstvu slovenskih odbojkarjev z 2:0 v nizih, so Nemci na sredini tretjega niza izkoristili nekaj nezbranosti Slovenije in znižali izid na 1:2.

“V tretjem nizu smo začeli preveč mehko, podarili malo morje nekaj priložnosti in dopustili Nemcem, da so se razigrali in začeli verjeti. Igrali so odlično odbojko,” je nekaj več nihanja v slovenski igri komentiral slovenski kapetan.

Foto: FIVB

Kljub manjši drami prišli do želenega

“Pred mano je že veliko izkušenejših ljudi reklo, da spečega psa, ni smeš buditi. To se nam je primerilo, Nemci, ki so zelo kakovostna ekipa, zelo fizična … Spravili so nas v težave, važno pa je, da nismo popustili, ko so se nam povsem približali in tekmo končali tako, kot smo si želeli.”

Vrhunci s tekme med Slovenijo in Nemčijo (tekme osmine finala):

Krepko izboljšali uvrstitev izpred štirih let

Slovenci so z uvrstitvijo v četrtfinale izboljšali 12. mesto na svetovnem prvenstvu izpred štirih let in že zdaj prišli do zgodovinskega uspeha, a tukaj se ne mislijo ustaviti. V sredo se bodo za slovo od Stožic za polfinale udarili z Nizozemsko ali Ukrajino.

Foto: FIVB

“Tekmec ni pomemben, želim si, da se do srede dobro spočijejo, da ostanemo zdravi, vem pa, da se bomo na tekmece, kdorkoli že bo, odlično pripravili. Pred tako publiko, ki je naš osmi, deveti ali celo deseti igralec, je užitek igrati. Spet nam je pomagala v najtežjih trenutkih, za kar se prav vsem iz srca zahvaljujem,” je še povedal slavljenec.

Stožice bodo ponovno razprodane

V sredo bodo Stožice ponovno pokale po šivih, sodeč po spletni strani Eventim, kjer lahko kupiš vstopnico, je dvorana že razprodana, kar le govori o tem, da bomo v sredo spet priča odbojkarskemu prazniku. Ne dvomimo, da tudi slovenski zmagi, nato pa se bo začela selitev slovenskega naroda na Poljsko. Boji za odličja bodo naslednji konec tedna potekali v dvorani Spodek v Katovicah.