Mladi Rok Možič dosegel kar 63 točk

Odbojka 1. Okt 202122:12 > 22:25 0 komentarjev
Rok Možič je bil po tekmi proti Montpellieru izbran za najboljšega igralca obračuna. Foto: Verona Volley

Slovenski odbojkarski biser Rok Možič se pri Veroni, h kateri je poleti prestopil iz vrst slovenskega prvaka Merkur Maribora, počuti kot riba v vodi. Na prijateljskih tekmah v Franciji je blestel pri zmagah nad Montpellierom in Roeselarejem.

Le nekaj dni po koncu EuroVolleyja 2021, kjer je slovenska reprezentanca osvojila srebrno odličje, se je 19-letni slovenski reprezentant pridružil pripravam svojega novega delodajalca Veroni Volley, ki jo vodi legendarni bolgarski strateg Radostin Stojčev, in takoj pokazal, da bo kljub rosnim letom eno glavnih orožij ekipe Verone v prihajajoči sezoni.

Na pripravljalnem turnirju v Franciji v Toursu je Verona v četrtek s 3:2 ugnala kandidata za francoski naslov Montpellier, dan kasneje pa z enakim izidom še belgijskega prvaka Roeselare, ki bo tudi tej sezoni igral v ligi prvakov.

Na obeh tekmah je blestel mladi slovenski reprezentant. Francozom je nasul 32 točk, Belgijcem pa le točko manj (31). Skupaj je na dveh tekmah dosegel kar 63 točk.

Vrhunci tekme proti Montpellieru:

Zares bo šlo 12. oktobra, prvi nasprotnik Trentino

Italijansko prvenstvo se bo začelo 9. oktobra, prva tekma Verone pa bo v torek, 12. oktobra, ko bodo Možič in kompanija gostovali pri slovitem Trentinu. Zdajšnji trener Verone Stojčev je s Trenitnom med leti 2007 in 2013 osvojil kar 15 lovorik – trikrat tudi ligo prvakov, štirikrat svetovno klubsko prvenstvo, trikrat italijansko prvenstvo in italijanski pokal in dvakrat italijanski superpokal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!