Nova sramotna zgodba iz BiH: Odbojkarice ostale brez sob

Odbojka 18. Avg 202220:05 > 20:05 0 komentarjev
Anđelka Radišković, članica Calcita, je spregovorila o neprijetni izkušnji v Sarajevu. Foto: Aleš Fevžer

Iz Bosne prihajajo nove žalostne zgodbe o pogojih, s katerimi se soočajo njeni športni kolektivi. Po težavah moške odbojkarske izbrane vrste so na neprijetno izkušnjo doživele tudi odbojkarice.

Potem ko je pred dnevi N1 Sarajevo objavila fotografije odbojkarjev, ki so se iz Tirane v romunski Galati podali kar z avtobusom, so neprijetno zgodbo z javnostjo delile tudi reprezentantke Bosne in Hercegovine.

Za sarajevski N1 je spregovorila Anđelka Radišković, ki od leta 2020 igra za slovenske državne prvakinje, kamniški Calcit, in potrdila zgodbo, da so z reprezentanco po več kot 3000 kilometrov naporni vožnji v Sarajevu naletele na neprijetno presenečenje. V hotelu namreč niso dobile sobe, zato so šle počivat kar v kletne, konferenčne prostore hotela, kjer seveda ni postelj, niti kopalnic.

“Prispele smo v hotel, a na naše veliko presenečenje nismo smele v sobe,” je podala članica Calcita. Hotelirji so krivdo prevalili na bosansko odbojkarsko zvezo, ona na hotel, kratko pa so potegnile športnice.

Če bi jim bil pomemben denar …

Anđelka in soigralke kljub temu ostajajo pozitivne, ni pa lahko. “Glede na to, da že toliko let igram za reprezentanco, pa ne samo jaz, saj so tukaj še druge dekleta, ki tam igrajo že vrsto let, nam denar ni pomemben. Če bi nam bil, nikoli ne bi igrali za ta grb. Tu smo predvsem zaradi nas, zaradi države,” poudarja bosanska kapetanka.

Foto: Instagram

Država “pozabila” na odbojkarice

Povedala je še, da je bosanska odbojkarska zveza od države zahtevala finančno pomoč, a ni prejela niti odgovora, medtem ko so košarkarice dobila sredstva. “Zaslužimo si trikrat boljše pogoje, po vsem, kar smo naredile v pretekli sezoni. Uvrstile smo se v zlato ligo in na evropsko prvenstvo. Žal mi je, da smo prišli v situacijo, ko začnejo ločevati športe v državi, še posebej, ko gre za reprezentance,” je bila kritična odlična sprejemalka.

Bosanke tako kot Slovenke v prihodnjih dneh čakajo kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo. V skupini F se bodo udarile z Grčijo, Švico in Norveško.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!