OZS ostro nad malomarnost organizatorjev: Pričakujemo opravičilo

Odbojka 15. Sep 202311:26 1 komentar
Slovenija odbojka
Slovenci imajo veliko prednost pred Nizozemsko, Kubo in Turčijo. Gre za prednosti, ki je sijajna Slovenija ne bi smela zapraviti, a previdnost ne bo odveč. Foto: CEV

Na četrtkovi polfinalni tekmi EuroVolleyja 2023 med Slovenijo in Poljsko so italijanski organizatorji v Rimu, ki delujejo pod nadzorom Evropske odbojkarske zveze (CEV), namesto slovenske zastave uporabljali slovaško. Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) se je na veliko malomarnost, ki se ni zgodila prvič, odzvala s protestnim pismom.

“Odbojkarska zveza Slovenije na Evropsko odbojkarsko konfederacijo naslovila protestno pismo. Podlaga zanj je napačna uporaba zastave na četrtkovi polfinalni tekmi evropskega prvenstva med Slovenijo in Poljsko v areni PalaLottomatica.”

“Organizatorji so namreč na LED panojih, LED kocki in v uradnem biltenu tekmovanja namesto slovenske zastave uporabljali/uporabili slovaško.”

“Ker to ni prvo takšno ravnanje organizatorjev največjih tekmovanj pod okriljem Evropske odbojkarske konfederacije, na OZS pričakujemo opravičilo organizatorjev, Italijanske odbojkarske zveze in Evropske odbojkarske konfederacije, obenem pa od Evropske odbojkarske konfederacije zahtevamo, da poostri nadzor nad organizatorji tekmovanj in se tako v prihodnje izogne tovrstnim situacijam,” je zapisala OZS.

Evropskega prvenstva, ki se zaključuje v Rimu, za slovenske odbojkarje še ni konec. V soboto ob 17.30 se bodo za bronasto odličje pomerili s Francijo. Poškodovanega Gregorja Ropreta bo zamenjal Dejan Vinčić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje