Po bolečem porazu pred vrati še veliko višja ovira

Odbojka 9. Jun 202211:23 > 15:24 0 komentarjev
Foto: FIVB

Slovenski odbojkarji se bodo v petek ob 2. uri zjutraj po slovenskem času na drugi tekmi turnirja Lige narodov (VNL) v brazilski prestolnici pomerili z močno domačinko. Slovenci so na prvi tekmi veliko hitreje od pričakovanj položili orožje pred ZDA, Brazilci pa so za začetek razstrelili Avstralce.

Slovenci so eni slabših predstav v zadnjem času novo sezono gladko klonili proti Američanom, ki so četo Marka Lebedewa zasenčili v vseh elementih in prišli do prvih treh točk. Slovenski odbojkarji, ki so v pripravah kazali dobre predstave, so bili po povsem nemočni predstavi presenečeni, niti niso dobro vedeli, kaj se je zgodilo, težava pa je, saj jih ponoči čaka še veliko težji nasprotnik, kot je ZDA – branilka naslova v Ligi narodov, ki bo za nameček igrala še doma in imela bučni podporo tudi s tribun.

Lebedew: Veliko smo se pogovarjali

“Po prvi tekmi smo delali na sebi. Pogledali smo, kaj smo delali narobe, kaj je treba popraviti, veliko smo se pogovarjali,” pred tekmo s favoriziranimi Brazilci povedal Avstralec na slovenski klopi.

Polna dvorana spodbuda tudi za Slovence

Slovenski strokovni štab si je ogledal brazilsko tekmo z Avstralci, kjer domači zagotovo še niso pokazali vsega, kar zmorejo, vseeno pa so kenguruje odpihnili po treh nizih. Dvorana bo polna, navijači bodo na strani Brazilcev, a Lebedew meni, da slovenske odbojkarje to ne bo preveč motilo, saj so navajeni igrati pred polnimi tribunami. Vse skupaj vidi bolj kot motivacijo tudi za svojo četo.

Američani so se na prvi tekmi poigrali s Slovenci. Foto: FIVB

“Ko prideš na igrišče, niti ni pomembno za koga navija publika. Fantje so navajeni tega iz Stožic in Poljske, zagotovo jih bučna podpora ne bo prestrašila, ampak bo zanje to le še dodatna motivacija. Veselimo se spektakla, ki je pred nami,” je še dodal slovenski selektor.

“Pričakujemo dobro vzdušje, dvorano bo skoraj zagotovo povsem polna, a moramo ohraniti mirno glavo, se osredotočiti na sebe in pokazati našo najboljšo igro,” pa je selektorja dopolnil še korektor Tonček Štern.

Reprezentanca Slovenije: Štern T., Pajenk, Planinšič, Kozamernik, Gasparini, Košenina, Bošnjak, Koncilja, Klobučar, Kovačič, Štern Ž., Ropret, Videčnik, Možič

Reprezentanca Brazilije: Bruno, Franco, Adriano, Rodriguinho, Isac, Vaccari, Fernando, Maique, Lucas, Thales, Leandro, Alan, Flavio, Victor

Lani namučili Brazilce

Slovenci so se do zdaj na uradnih tekmah dvakrat pomerili z trikratnimi olimpijskimi prvaki. Na svetovnem prvenstvu v Italiji 2018 so Brazilci slavili brez izgubljenega niza, preteklo v Riminiju pa je bilo tesno – brazilski odbojkarji so dvoboj dobili po petih nizih.

Zadnja medsebojna tekma med Brazilijo in Slovenijo:

Obračun med Brazilijo in Slovenijo se bo v dvorani Nilson Nelson v brazilski prestolnici začel ob 2. uri zjutraj. Prenos tekme bo tudi na Sportklub 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!