Takega začetka si ni želel

Odbojka 8. Jun 20227:51 > 7:55 1 komentar

Avstralski strokovnjak Mark Lebedew, ki je pred meseci na slovenski klopi zamenjal uspešnega Alberta Giulianija, je na svoji prvi uradni tekmi na čelu Slovenije doživel gladek poraz. Američani so na turnirju Lige narodov v Brasilii slavili z gladkih 3:0 (19, 19, 14) in Slovencem nalili čistega vina.

Po dobrih predstavah na pripravljalnih tekmah proti Srbiji, sploh pa na zadnjih dveh proti Bolgariji, se je zdelo, da so Slovenci dobro pripravljeni, a na prvi uradni tekmi sezoni doživeli hladen tuš. V Braziliji so jih Američani, ki so igrali v zelo spremenjeni postavi, brez večine prvokategornikov, odčitali lekcijo in poslali opozorilo avstralskemu strokovnjaku, ki je bil po porazu vidno razočaran.

“Po taki tekmi se je težko počutiti dobro. Nismo posvečali pozornosti podrobnostim. Nismo se posvečali malim stvarem, čeprav smo imeli veliko priložnosti, da pridemo do točke, ali vsaj ostanemo v boju zanjo. Nismo pokrivali bloka, težko je karkoli najti pozitivnega. Za nami je prva tekma, pred nami jih je še 11, a potrebno bo pokazati več,” je po slabem začetku delovanja na slovenski klopi povedal avstralski selektor Mark Lebedew. Cilj Slovenije je uvrstitev med osem najboljših, ki bi pomenili izločilne boje, a treba bo dvigniti nivo igre.

Američani so bili boljši v vseh elementih

Ameriški odbojkarji so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre. Še največja razlika je bila v igri v bloku. ZDA je naše odbojkarje ujela kar 14-krat, Slovenci so na drugi strani uspešno blokirali nasprotnika le štirikrat. Američani so bili boljši tudi na servisu (7 asov ZDA,  le trije Slovenije) in v igri v napadu, zato je bilo obračuna hitro konec.

Vrhunci s tekme med Slovenijo in ZDA:

Pajenk: Vidi se, kje smo trenutno

Zelo kritičen do predstave nemočne Slovenije je bil tudi izkušeni Alen Pajenk. “Plusov je bolj malo. Poraz 0:3 lepo kaže, kje trenutno smo. Hitro bo potrebno popraviti igro v vseh elementih, a časa je bolj malo, saj nas že v četrtek čaka močna Brazilija na domačem terenu,” doda še izkušeni bloker.

Slovence čaka en dan počitka, ki ga bodo izkoristili za trening in pogovor, kaj vse je šlo narobe proti Američanom, nato pa se bodo skušali za slabšo predstavo proti ZDA navijačem odkupiti z boljšo predstavo. A bo težko, saj so Brazilci še veliko boljši, kot so Američani.

Obračun med Slovenijo in Brazilijo bo na sporedu v petek ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času. Tekmo bomo prenašali tudi na naši televiziji – Sportklub 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje