Poljaki prekinili prevlado Italijanov

Odbojka 16. Sep 202323:10 0 komentarjev
Poljska odbojka
Foto: CEV

Odbojkarji Poljske so novi evropski prvaki. V finalu v Rimu so gladko s 3:0 ( 20, 21, 23) premagali branilce naslova, Italijane.

Poljaki, ki so v polfinalu ugnali tudi Slovenijo, so do zmage prišli lažje, kot je marsikdo pričakoval, nekaj negotovosti je ponudil le tretji niz.

V prvih dveh nizi so imeli gostitelji velike težave s sprejemom, te sta jim povzročala predvsem bloker Norbert Huber in Wilfredo Leon. Varovanci srbskega strokovnjaka Nikole Grbića so si v prvem nizu odločilno prednost priigrali v drugem, v drugem pa že na začetku. V tretjem nizu je kazalo, da se bodo Italijani vrnili, nekaj časa so vodili, toda Poljaki so spet s servisi spreobrnili rezultat, na koncu pa kljub veliki borbenosti Italijanov izkoristili drugo zaključno žogo.

Pri prvakih, ki so dosegli kar 11 asov, od tega Huber pet, je Leon, naturaliziranega Kubanca so razglasili za najkoristnejšega igralca prvenstva, dosegel 13 točk, korektor Lukasz Kaczmarek jih je dodal 12. Pri Italijanih jih je 13 dosegel Daniele Lavia.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!