Preizkusili dvorano, ki je nekoliko posebna

Odbojka 2. Sep 202117:00 0 komentarjev
Slovenski odbojkarji so zadovoljni s pogoji v Ostravi. (Foto: OZS)

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je že v torek napotila proti Ostravi, kjer bo v petek začela z EuroVolleyjem 2021. Slovenci so že preizkusili dvorano Ostrovar, kjer se bodo v petek ob 20.15 pomerili s Čehi.

Slovenski odbojkarji so se po prihodu na Češko že aklimatizirali in tudi opravili prvi trening v dvorani, v kateri se bodo v skupinskem delu evropskega prvenstva pomerili proti Češki, Bolgariji, Belorusiji, Italiji in Črni gori.

“Dvorana je dobra, zaradi razporeditve luči nekoliko posebna, ampak tudi na to se bomo hitro privadili. Prvi trening je bil zelo soliden, sploh glede na to, da smo v Ostravo potovali v dveh kosih. Mislim, da smo pripravljeni na začetek prvenstva,” je optimističen reprezentančni bloker Jan Kozamernik.

Za razliko od turnirja lige narodov v Riminiju so gostitelji poskrbeli za precej prijaznejše pogoje. Če je Slovencem tedaj samo vožnja na tekme in treninge vzela okoli 45 minut, so zdaj le streljaj oddaljeni od Ostravar Arene. “Zaenkrat je vse dobro, dvorana je zelo lepa, tudi zelo blizu hotela,” izpostavlja kapetan Tine Urnaut.

Upravičiti vlogo favoritov

Časa za pripravo ni več na pretek, saj slovensko vrsto uvodni dvoboj prvenstva čaka že jutri, ko se bodo ob 20.15 pomerili z gostiteljico Češko. Že pred tem bosta v skupini B na sporedu tekmi med Italijo in Belorusijo ter Bolgarijo in Črno goro. Kot poudarja Urnaut, tekmeca ne gre podcenjevati, saj se je verjetno z razlogom odločil za organizacijo tega prvenstva.

“Kot smo že nekajkrat dejali, so vse ekipe na prvenstvu kakovostne, tudi Čehi. So eni od gostiteljev tekmovanja in so se verjetno z razlogom odločili za organizacijo tega prvenstva. Zavedamo se, da bomo morali že od prve točke igrati na visoki ravni. Odigrali bomo po najboljših močeh, tekmo pa si seveda želimo zaključiti z zmago.”

Tine Urnaut
Tine Urnaut Foto: FIVB

Da je prva tekma še kako pomembna izpostavlja tudi Kozamernik. Predvsem z vidika stopnjevanja forme, ki po odpovedi pripravljalnega turnirja v Ukrajini, kjer bi se morali pomeriti s Srbi, Bolgari in domačini, bržkone ni na želeni ravni. Naj spomnimo, da so Slovenci udeležbo na njem odpovedali zaradi okužbe enega od igralcev s kronavirusom.

“Proti Češki moramo igrati svojo igro, pokazati, da smo boljša ekipa in upravičiti vlogo favoritov. Tekmo bo treba začeti mirno in tudi če v kakšnem trenutku stvari ne bodo šle ravno po načrtu, bomo morali ohraniti trezne glave, se zbrati in rasti iz točke v točko. Mislim, da bomo že na tekmi proti Češki imeli možnost, da stopnjujemo našo formo,” meni Ljubljančan.

Čehi pogledujejo proti tekmam s Črno goro in Belorusijo

V češkem taboru so pri napovedih pred domačo premiero previdni. Poudarjajo, da jim je žreb namenil težko skupino s tremi močnimi ekipami, Italijo, Slovenijo in Bolgarijo, a po drugi strani zagotavljajo, da so se na prvenstvo dobro pripravili.

“V skupini imamo tri vrhunske ekipe, s katerimi se bomo borili za vsak osvojen niz. Slovenci so bili na zadnjem evropskem prvenstvu drugi, Italijani so že dolga leta v evropskem vrhu, Bolgari pa vselej lahko igrajo na visoki ravni. Žreb nam ni bil preveč naklonjen, a se nimamo kaj pritoževati. Našo priložnost bomo iskali predvsem na tekmah z Belorusijo in Črno Goro, ki bi ju morali premagati,” zatrjuje češki podajalec Jakub Janouch.

Čehi bili nazadnje kar trd oreh

Slovenci so se nazadnje s Čehi pomerili januarja 2020 v olimpijskih kvalifikacijah v Berlinu. Slovenski odbojkarji so sicer zmagali s 3:1 v nizih, a Čehi so bili razen prvega niza enakovreden tekmec Slovenije. Dva niza je Slovenija dobila s 28:26, če prištejemo še domače navijače in domačo dvorano, Slovencem v petek ne bo lahko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!