Saša Štalekar kralj Nemčije, ostalim Slovencem spodletelo

Odbojka 27. Feb 202317:36 0 komentarjev
Foto: Aleš Oblak

Saša Štalekar se je v Nemčiji razveselil pokalne lovorike z Berlinom, medtem ko je slovenskim reprezentantom v Italiji in na Poljskem spodletelo. Gregor Ropret je s Perugio doživel sploh prvi poraz v sezoni in ostal brez pričakovane lovorike. Tudi na Poljskem ni šlo po slovenskih notah.

V Nemčiji se je zmage v finalu pokala in tako tudi prve letošnje lovorike razveselil srednji bloker Sašo Štalekar, ki je z BR Recycling Volleys s 3:1 premagal Düren. Naš reprezentant, sicer stalni član udarne zasedbe Berlina, soigralcem zaradi poškodbe mečne mišice tokrat ni mogel pomagati. Düren je bil v decembrskem polfinalu sicer usoden za Friedrichshafen Dejana Vinčića in Žige Šterna.

Tudi v Italiji je bil konec tedna rezerviran za finale tamkajšnjega pokala. Slednji je prinesel nepričakovan polfinalni poraz Perugie, ki je z 1:3 klonila proti kasnejšim zmagovalcem, odbojkarjem Piacenze. Naš podajalec Gregor Ropret je v dresu Perugie v igro na kratko vstopil le v drugem nizu.

Pokalni zaključek na Poljskem pa ni bil uspešen za prvega favorita, Asseco Resovio z Janom Kozamernikom in Klemnom Čebuljem, saj je moral v polfinalu priznati premoč Jastrzebski Wegielu, ki je slavil s 3:0. Kozamernik je v statistiko vpisal dve točki, obe je dosegel z blokom, Čebulj pa se je ustavil pri devetih točkah, vse je vknjižil z napadom, v katerem je bil 53- odstotno uspešen. Končne zmage se je veselila Zaksa, ki po slabem začetku sezone igra vse bolje. Ubranitev poklanega naslova je le potrditev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!