Po incidentu Pajenk in Štern poskrbela za norijo v Pireju

Odbojka 17. Feb 202314:44 0 komentarjev
Olympiacos Alen Pajenk Tonček Štern
Alen Pajenk in Tonček Štern sta v velikem pokala Challenge. Foto: CEV

Slovenska odbojkarska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern sta se po epskem preobratu z Olympiacosom uvrstila v veliki finale pokala Challenge. Po zlatem nizu sta razžalostila mestnega rivala Panathinaikos.

Povratni polfinalni obračun pokala Challenge bi mora biti na sporedu že v sredo, a so ga morali organizatorji zaradi spopada domačih navijačev in policije prestaviti na naslednji dan.

Po incidentu, kjer si je policija pomagala tudi s solzivcem, so pri Panathinaikosu kazali s prstom proti policiji, slednja pa je v svojem poročilu zapisala, da je bila uporaba prisilnih sredstev nujna, saj so se navijači na može v modrem spravili s kamni in ostalimi trdimi predmeti.

Epski preobrat Olympiacosa

Ko se je prah polegel in ko se je dvorana St. Thomas prezračila, sta dan kasneje večna rivala pred praznimi tribunami vendarle stopila na igrišče. Panathinaikos je branil veliko prednost iz Pireja, a rdeče-bela četa Alberta Giulianija se ni dala.

Solze sreče po zadnji točki:

Zmedel je ni niti izgubljen prvi niz, zeleni so za vstop v finale potrebovali le še enega, a Olympiacos jim do konca tekma ni pustil več dihati. Naprej je povratni dvoboj dobil s 3:1 v nizih, nato pa je o finalistu odločal zlati niz, ki so ga s 15:6 dobili gostje.

Pri Pirejčanih sta blestela oba Slovenca. Alen Pajenk je dosegel kar 19 točk – 12 v napadu, dodal pa je še dva asa in kar pet blokov. Tonček Štern jih je dosegel 18 – 16 v napadu in dve z asom.

Ob povratku domov doživeli spektakularen sprejem:

“Dokazali smo, da smo najboljši v Grčiji”

Najboljši pri zmagovalcih je bil 21 točkami Kubanec Salvador Hidalgo, pri domačih pa je bil edini razpoloženi odbojkar Italijan Jiri Kovar. “Ko smo izgubili prvi niz, smo si dejali, da nimamo več česa izgubiti. Dobro smo igrali na sprejemu, v obrambi, na servisu in v bloku. Dokazali smo, da smo najboljša ekipa v Grčiji. Škoda, da v dvorani ni bilo gledalcev,” je po veliki zmagi dejal Hidalgo, ki je v Pirej prišel po štirih letih igranja za Fenerbahče.

Za lovoriko z Maccabijem

Olympiacos se bo v finalu za lovoriko udaril z izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva. Prva tekma bo na sporedu 8. marca v Izraelu, povratna pa teden dni kasneje v Grčiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!