Dobra novica za Slovence, Brazilci brez zvezdnika

Odbojka 11. Sep 202217:32 0 komentarjev
Ricardo Lucarelli najverjetneje ne bo mogel igrati proti Slovencem. Foto: FIVB

Na dvoboju med Brazilijo in Poljsko se je ob koncu četrtega niza poškodoval eden izmed zvezdnikov Selecaa Ricardo Lucarelli, ki ni mogel nadaljevati z igro. Lucarelli je sicer del ekipe, a se ne ogreva, kar pomeni, da proti Sloveniji ne bo zaigral.

Brazilci na prvi polfinalni tekmi proti Poljski povedli z 1:0, nato je Poljska dobil drugi in tretji niz, vseeno pa so južnoameriški predstavniki izsilili petega, v katerem pa ni mogla računati na svojega najboljšega posameznika obračuna Ricarda Lucarellija, ki je bil z 18 točkami daleč najboljši pri Braziliji.

Odlični sprejemalec si je ob koncu četrtega niza poškodoval levo mečno mišico in zaključil s tekmo, kar je olajšalo delo Poljakom, da so na koncu vendarle strli odpor Brazilcev.

Poljakom je bilo veliko lažje

Tudi poljski selektor Nikola Grbić je priznal, da se je v petem, skrajšanem nizu poznalo, da Brazilci v napadu niso mogli računati na Lucarellija, novopečeni član Piacenze pa ne bo mogel igrati niti proti Sloveniji v tekmi za bron.

Foto: FIVB

Brazilci so pred samo tekmo skrivali njegovo zdravstveno stanje, kot je bilo za pričakovati pa je njegova poškodba mišica prehuda. Brazilski zvezdnik je v opravi, a se pred tekmo s Slovenci ni ogreval.

Ob Yoandyju Lealu bo tako najverjetneje na sprejemu začel Rodrigo Leao, član brazilske ekipe Sada Cruzeiro, ki je vskočil v igro tudi proti Poljakom.

Obračun za končno tretje mesto in bronasto odličje na svetovnem prvenstvu med Slovenijo in Brazilijo se bo začel ob 18. uri. Prenos tekme bo tudi na Spokrtlub 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!