Euro ima svojo moč: Elšnik na radarju bundesligaša

Euro2024 22. Jun 202419:00 1 komentar
Timi Max Elšnik
Foto: Profimedia

Pred Timijem Maxom Elšnikom je prestop kariere. Vprašanje je le še, kam. Kapetan Olimpije se je znašel celo na radarju Eintrachta iz Frankfurta.

Reprezentančni status prvokategornika, ki si ga je v zadnjem letu dni priigral Timi Max Elšnik, že nekaj časa napoveduje odmeven prestop kapetana ljubljanske Olimpije.

Mnogi menijo, da bo prišel celo prepozno in da je ljubljenec zeleno-belih navijačev s prestopom iz slovenske lige predolgo odlašal. Zdaj dvoma ni več, tudi klubsko vodstvo Olimpije je priznalo, da Elšnik zapušča Ljubljano. Kam odhaja? Na to vprašanje odgovora še ni. So pa imena snubcev vse bolj imenitna.

Timi Max Elšnik
Olimpija bo poleti iskala novega kapetana. Foto: Aleš Fevžer

“Nor bi bil, če se pred temi tremi tekmami odločim, kjer bom nadaljeval kariero,” je pred odhodom na Euro razmišljala Olimpijina števila 10. In nogometaš iz Zlatoličja je imel prav. Ne toliko tekma z Dansko kot njegova predstava proti Srbiji, ki je bila statistično po podatkih portala Whoscored označena celo kot najboljša predstava šestega dne Eura, je močno, močno dvignila zanimanje za usluge slovenskega reprezentanta.

Kar v elitno bundesligo?

Če se je pred tem po nogometnih krogih govorilo o tem, da Elšnika najresneje spremljajo klubi iz Grčije in Rusije, so zdaj znova obnovili svoj interes zanj klubi iz italijanske serie A. In ne le to, naši viri so nam zaupali, da se je kapetan Olimpije znašel celo na radarju Eintrachta iz Frankfurta.

Klub iz elitne nemške bundeslige je minulo sezono končal na visokem 6. mestu lestvice, kar mu zagotavlja mesto v ligi Evropa. Frankfurt zveni kot sanjska destinacija za vezista Slovenije, zelo kmalu pa bomo verjetno dobili odgovor na to, kje bo Elšnik v resnici nadaljeval svojo kariero.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje