Zdesetkane Slovenke začenjajo dolgo poletje (VIDEO)

Odbojka 17. Maj 20247:21 1 komentar

Slovenske odbojkarice danes ob 17. uri v Talinu čaka prvi dvoboj na turnirju za zlato evropsko ligo z domačinkami. Pred prvim dvobojem je selektor Alessandro Orefice prepričan o dobri pripravljenosti svojih varovank.

“Menim, da je za nami dobro pripravljalno obdobje. Na začetku nam je manjkalo kar nekaj igralk, zato je bilo treninge malce težje načrtovati, a menim, da smo se dobro znašli. Vsi v strokovnem štabu so opravili dobro delo. Mislim, da tudi med igralkami vlada dobro vzdušje. Odigrali smo dve dobri prijateljski tekmi proti Hrvaticam, na katerih smo dobili številne odgovore,” je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Alessandro Orefice.

Dotaknil se je tudi jutrišnjih tekmic, ki jih Italijan, glede na to, da je še lani sedel na estonski klopi, odlično pozna. “Ekipa Estonije se ni veliko spremenila. Imajo le eno novo srednjo blokerko. Vem, katere so njihove šibke in močne točke. Prepričan sem, da jih lahko z našim načinom igre premagamo,” je dejal Orefice.

Po Estonkah se bodo Slovenke v soboto pomerile še z Ukrajinkami. Slovenske odbojkarice v omenjenem tekmovanju naslednji konec tedna čaka turnir v Mariboru, kjer bodo njihove tekmice Španke in Čehinje. V začetku junija pa bodo igrale na Slovaškem, kjer se bodo pomerile z domačinkami in Švedinjami.

Slovensko reprezentanco za zlato evropsko ligo sicer sestavljajo naslednje igralke: Sara Najdič, Žana Ivana Halužan Sagadin, Nika Markovič, Nina Svetina, Saša Planinšec, Mirta Velikonja Grbac, Ajda Gornjec Hodnik, Lorena Lorber Fijok, Žana Zdovc Sporer, Anja Mazej in Tara Filipič.

Rakvere: zlata evropska liga, ženske

Petek, 17. maj:
17.00 Estonija – Slovenija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje