Denar zamenjal za igranje z Rokom Možičem

Odbojka 16. Maj 202413:00 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Verona bo tako kot vsako leto močno premešala ekipo. Rotacija se je zgodila tudi na mestu organizatorja igre. Ekipo je že zapustil Srb Nikola Jovović, ki ga bo zamenjal Rus Konstantin Abajev.

Konstantin Abajev, ki velja trenutno za enega najboljših ruskih organizatorjev igre, se je odločil, da si malce popestri kariero in se pokaže tudi na evropskem odru.

Po petih letih zapušča Lokomotivo iz Novosibirska in se seli v za mnoge najmočnejšo ligo na svetu, italijansko Superlego, kjer bo pri Veroni združil moči z Rokom Možičem.

Po besedah direktorja Lokomotive Romana Stanislavova bo Abajev igral za dvakrat ali trikrat manj denarja, kot bi ga prejemal v Rusiji, a 24-letni organizator igre meni, da se je prav odločil in da gre za naložbo za prihodnost.

Želi se pokazati svetu

“Že dalj časa se zavedam, da moram nekaj storiti, ker do zdaj me ni praktično še nihče videl. Ruske ekipe ne igrajo v Evropi, ruska reprezentanca ima prav tako prepoved. Način, da me opazijo najboljši klubi, je tudi ta, da se dokažeš v ekipah srednjega razreda,” je v dolgem intervjuju za rusko Gazeto povedal Abajev, ki se že veseli sodelovanja z Radostinom Stojčevim.

Rok Možič
Pri Veroni kapetansko vlogo opravlja Rok Možič. Foto: Profimedia

Bolgarski trener, ki je svoj čas s Trentinom pustošil po svetu, si ga je že dalj časa želel v ekipi Verone, zdaj pa se mu je želja uresničila. Abajeva čaka težka naloga. Iz prve postave bo moral izriniti Bolgarovega ljubljenčka Luco Spirita. Nikoli Jovoviću to ni uspelo, bo Rusu?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!