Nočna mora v Trentu: “Kaj se je pravzaprav zgodilo?” (VIDEO)

Odbojka 27. Dec 202213:18
Foto: FIVB

Verona je dan po božiču v Trentu doživela pravo katastrofo, saj je Trentino goste iz mesta ljubeznih odpihnil že po 61 minutah igre.

Rok Možič in druščina v tej sezoni blesti. Po prihodu Maksima Sapožkov in Noumoryja Keitaja v napadu ni več vse odvisno le od slovenskega mladeniča, a dan po božiču je v Trentu igralo le eno moštvo. Domači odbojkarji so se poigrali s tekmeci in jih pohrustali že po 61 minutah.

“Kaj so za božič počeli naši igralci, so se preveč najedli?” je po ekspresnem porazu zapisal eden izmed sledilcev Verone na Facebooku. “Ali mi lahko nekdo razloži, kaj se je pravzaprav zgodilo?” se je čudil drugi.

Trinajst asov Trentina

Trentino je Verono uničil začetnim udarcem. V prvih dveh nizih jih je dopustil le 13 točk, popustil pa ni niti v tretjem in slavil s 25:16. Najučinkovitejši igralec tekme je bil srbski center Srečko Lisinac a 15 točkami, 14 jih je dodal še Daniele Lavia. Skupaj sta dosegla kar osem asov, Trentino skupaj kar 13.

Najlepše točke Roka Možiča proti Trentinu:

Pri Veroni prav nihče ni presegel meje desetih točk. Sapožkov se je ustavil pri devetih, Možič pa pri osmih. V napadu je bil 47-odstotno uspešen (7/15), eno točko pa je dodal z blokom. Slovenski reprezentant je imel slab dan na sprejemu, naredil je kar pet napak, še eno več pa drugi sprejemalec Keita.

Stojčev redkobeseden

“Vedeli smo, da nas čaka težka tekmo. To smo večkrat poudarili. Že od samega začetka so nas postavili pod izjemen pritisk. Njihov servis je naredil veliko škode, vrnitve ni bilo več. Ko igramo slabo, vsi igramo slabo. V prihodnosti moramo pokazati pravi obraz. Vemo, kaj si želimo in kam želimo priti,” je po hudem porazu dejal trener Verončanov Radostin Stojčev.

Gregor Ropret Foto: CEV

Perugia melje naprej

Na drugi strani pa Perugia melje naprej. Proti Sieni je prišla še do 13 zmage v sezoni. Nekaj priložnosti za igra je dobil tudi Gregor Ropret, ki je dosegel tudi eno točko. Superlega se bo nadaljevala po novem letu, že na prvi tekmi se bosta pomerila ravno Slovenca, še prej pa oba čakajo še pokalni dvoboji.

Verono v četrtfinalu čaka Piacenza, Perugia pa se bo za polfinale pomerila s Cisterno.

Lestvica Superlege:

Standings provided by Sofascore