Rok Možič že blesti: Česa podobnega še nisem videl

Odbojka 18. Sep 202216:32 0 komentarjev
Foto: Verona Volley

Rok Možič je na prvi tekmi pripravljalnega turnirja na Poljskem blestel pri zmagi svoje Verone. Pri zmagoslavju nad ukrajinsko ekipo Barkom je dosegel 21 točk.

20-letni slovenski reprezentant se je takoj po koncu svetovnega prvenstva, ki so ga Slovenci končali na fantastičnem četrtem mestu, pridružil treningom Verone, v dresu katere je v pretekli sezoni blestel. S 466 točkami je bil daleč najučinkovitejši igralec rednega dela močne italijanske lige, ki jo mnogi označujejo za najmočnejšo na svetu.

Možič, ki želi v tej sezoni stopiti še korak naprej, ne samo individualno, višje želi popeljati tudi Verono, je že na prvi tekmi v klubskih barvah zablestel proti ukrajinski zasedbi in bil z 21 točkami drugi najučinkovitejši igralec pri Veroni.

Nad Malijcem je bil navdušen tudi Možič

Najboljši je bil bombarder iz Malija Noumory Keita, ki je kariero podobno kot Ahmed Ikhbayri začel v Srbiji, zadnji dve sezoni pa je blestel v Južni Koreji. Malijec je v pretekli sezoni korejskega prvenstva dosegel kar 1285 točk, večkrat je na eni sami tekmi presegel tudi mejo 50 točk, proti Barkomu pa se je ustavil pri številki 25.

Foto: Verona Volley

“Lepo je biti nazaj v ekipi. Smo tudi močnejši kot lani. Prišlo je nekaj fantov, ki so res izjemni, še nikoli nisem videl česa podobnega. Keita, Sapožkov, Grozdanov, … Vesel sem, da smo zmagali. Imeli smo nekaj težav, prvič smo igrali skupaj, veliko stvari lahko še izboljšamo, a najpomembneje, da smo sezono odprli z zmago,” se je po vrnitvi pred klubskim mikrofonom smejalo mlademu Mariborčanu.

Italijansko prvenstvo se začenja že 2. oktobra, prvi nasprotnik Verone bo Piacenza, ki bo v tej sezoni ena izmed favoritinj za osvojitev Scudetta. Piacenza je v svoje vrste zvabila brazilske in kubanskega zvezdnika Ricarda Lucarellija, Robertlandyja Simona, Yoandyja Leala in svetovnega prvaka, Italijana Yurija Romana. Na mestu podajalca ostaja olimpijski prvak, Francoz Antoine Brizard.

Vrhunci s tekme med Verono in Barkomom:

Veliko sprememb v ekipi

Verona ima v primerjavi z lansko zasedbo res močnejšo postavo. Poleg Malijca je prišel še izkušeni Kanadčan John Perrin, prišel je tudi ruski korektor Maksim Sapožkov ter blokerja, Bolgar Aleks Grozdanov in Italijan Leandro Mosca. Povsem nov je tudi dvojec liberov, po novem bosta za dober sprejem skrbela Marco Gaggini ter Pietro Bonisoli, odlični Federico Bonami pa bo kariero nadaljeval pri Sieni.

Ekipo so zapustili vsi “Balkanci” Anton Qafarena, Uroš Nikolić, Asparuh Arparuhov, tudi Nathan Wounembaina in Jonas Aguenier.

Verona – Barkom 3:1 (-23, 31, 21, 20)

Verona: Spirito 1, Možič 21, Keita 25, Cortesia 10, Mosca 9, Sapožkov 3, Perrin 10, Magalini, Zanotti, Grozdanov 2, Raphael 2, Jensen, Gaggini (L), Bonisoli (L)

Barkom: Holoven 2, Ševčenko 5, Kvalen 9, Ščurov 11, Tupči 19, Firkal 8, Smoliar 12

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!