Samozavestni Kamničani napovedali vojno ACH Volleyju

Odbojka 14. Okt 20238:59 0 komentarjev
Foto: Calcit Volley

Calcit Volley je tudi na dnevu odprtih vrat pred novo sezono poudaril, da mislijo v tej sezoni zelo resno, tako resno, da so naglas napovedali boj za vrh, kjer niso bili že 20 let.

Moška ekipa Calcit Volley je v primerjavi s preteklo, ko so povsem premešali vrste, doživela manj sprememb. Zasedba je nekoliko pomlajena, na čelo ekipe so postavili vrhunskega strokovnjaka. Kamniško moštvo vodi prekaljeni Hrvat Mladen Kašić, pomaga mu Jurij Žavbi.

Močnejši so za hrvaškega podajalca Bernarda Bakonjija, srbskega blokerja Uroša Nikolića in kubanskega sprejemalca Lazara Bruneta, prišla sta tudi mladinska reprezentanta Jurij Oman in Matevž Karadža Pevc. Veliko si v Kamniku obetajo tudi od Črta Bošnjaka, ki je na pragu reprezentance. Od lanske sezone bodo ob obeh reprezentantih, Niku Mujanoviću in Urošu Planinšiču, kamniški dres nosili še Alan Košenina, Jure Okroglič, Dino Vinkovič, Uroš Pavlović, Luka Lazar in Tomislav Mitrašinović.

“Mladena Kašića smo pripeljali, ker smo ocenili, da imamo letos dobro ekipo, ki lahko s trenerjem s trdo roko končno doseže zastavljene cilje. Visoko smo motivirani, kot tudi naši sponzorji, da končno osvojimo prvenstvo, na kar čakamo že 20 let,” Gregor Hribar, predsednik OK Kamnik, ni skromen v ciljih za sezono in odkrito najavlja pripravljenost Calcita, da prekine prevlado Ljubljančanov. Z moško ekipo želijo tudi na vrh Mevze, čim dlje pa v evropskem pokalu Challenge.

Foto: Calcit Volley

Kapetan: Napovedujemo, da bomo dobili državno prvenstvo

“Že leta capljamo za ACH-jem in s figo v žepu napovedujemo, da bomo dobili državno prvenstvo in pokal, letos pa to iskreno pričakujem sam in celoten klub. Imamo dve enakovredni postavi, ki bosta naša velika prednost, in odličnega trenerja. Tudi ACH Volley, ki se bo verjetno še okrepil, je po mojem mnenju malenkost slabši, kot je bil,” je samozavestnejši pri napovedih tudi Uroš Pavlović, ki so mu namenili vlogo kapetana.

Zdi se, da kamorkoli pride, Mladen Kašić žanje uspeh. Tako je bilo pred dvema letoma v Ljubljani, tudi v Franciji, kamor se je potem vrnil. In zdaj je, kot smo danes večkrat slišali, pripravljen na novega. “Ko sem prišel v Kamnik, sem mislil, da prihajam v zapor odprtega tipa, v katerem vsi lahko naredijo vse,« je prešerno razpoložen v svojem stilu začel Kašić. »A stvari se popravljajo. So dnevi, ko je zelo dobro, so dnevi, ko je manj dobro. Energija v Novem mestu je bila fantastična. Ekipa je dobra, veliko delamo, sam imam veliko energije. Moštvo je polno mladih fantov, ki so talentirani in inteligentni, v preteklosti pa morda niso bili najbolje kadrirani. Vsega se pač ne more narediti v dvorani. Mislim pa, da so sijajni.”

Foto: Calcit Volley

“Mislim, da bo letošnje prvenstvo močnejše kot je bilo pred dvema letoma. Kranj je boljši, Krka je boljša, prav tako Panvita,” Kašić napoveduje zanimivo prvenstvo. “Resnično gremo na prvo mesto. Leta poslušam o tem, da ima Calcit ambicije, a letos bomo fantom resnično vsadili to zmagovalno miselnost. Mislim, da bomo s trdim delom, disciplino in pravo energijo prišli do rezultata, najprej do finala in potem naprej.”

Na koncu sezone ga bo zadovoljila zgolj osvojitev državnega prvenstva, pokala Slovenije in Mevze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!