Sanjski začetek slovenske stroke na klopi Zadruge

Odbojka 21. Sep 202211:35 0 komentarjev
Foto: CEV

Zamejska Zadruga iz Doba, ki jo v tej sezoni vodi slovenski strokovnjak Zoran Kedačič, je na najlepši možen način začela kvalifikacije za nastop v skupinskem delu Lige prvakov.

Zoran Kedačič, tudi pomočnik selektorja pri slovenski reprezentanci Gheorgheja Cretuja, je na na prvi uradni tekmi na klopi Zadruge iz Doba zabeležil prvo zmago.

Na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov je v Črni gori ugnal Budvansko Rivijero s 3:0 v nizih in prišel do velikanske prednosti pred povratnim srečanjem.

Ima tudi slovensko družbo

Kedačič ima pri Zadrugi tudi slovensko družbo, saj mu v vlogi pomočnika trenerja pomaga še en Slovenec, in sicer nekdanji slovenski odbojkar Alen Djordjevič, ki je v sezoni 2019/20 tudi igral za Zadrugo, nato pa je eno sezono preživel tudi pri Panviti in nazadnje pri Paphosu na Cipru, od koder je Kedačič v Zadrugo pripeljal tudi odličnega grškega korektorja Anastasiosa Aspiotisa.

Foto: CEV

Grk je v Budvi natrosil kar 21 točk. Imel je kar 64-odstoni izkoristek napada (18/28).

Zadrugo v primeru zmage nad Budvo, za katero na mestu libera igra tudi nekdanji reprezentant Urban Toman, v 2. krogu kvalifikacij čaka obračun s finsko Valepo, ki ima tudi slovenski pridih. Glavnemu trenerju na klopi finskih prvakov pomaga Žiga Čopi.

Kdo od Slovencev je že v Ligi prvakov: slovenski prvak ACH Volley ter reprezentanti Gregor Ropret (Perugia), Sašo Štalekar (Berlin) ter Dejan Vinčić in Žiga Štern (Friedrichshafen).