Sašo Štalekar z Berlinom že dvignil prvo lovoriko

Odbojka 3. Okt 202216:58 0 komentarjev
Lovorika na Bounce House Cup je izdelana iz lesa. Foto: Facebook/Berlin RV

Najvišji slovenski reprezentant Sašo Štalekar je sanjsko odprl svojo misijo v Nemčiji. Z Berlinom se je razveselil lovorike v nekakšnem nemškem superpokalu, ki so ga organizatorji poimenovali Bounce House Cup.

Sašo Štalekar se je po uspešni sezoni v Grčiji pri Panathinaikosu preselil v Nemčijo, kjer je okrepil nemškega prvaka Berlin ter z njim odlično odprl sezoni.

214 cm visoki bloker je na Bounce House Cup z Berlinom najprej ugnal Unterhaching, nato še Lunebürg, v finalu pa je bil v slovenskem derbiju boljši še od Friedrichafna. Slednjega namreč še naprej vodi nekdanji slovenski selektor Mark Lebedew, igralski kader pa sestavljata še Dejan Vinčić in nova okrepitev Žiga Štern.

Servis Štalekarja navdušil Nemce:

Štalekar je v finalu nemškega superpokala dosegel šest točk. Dosegel je tudi en as in dva bloka. Vinko je pri poražencih zabeležil dve, obe z napadom, Štern pa se je pri skromnem napadu (33%) ustavil pri petih.

Tudi “Poljaka” za čisto desetko

Klemen Čebulj in Jan Kozamernik sta sezono v dresu poljske Asseco Resovie Rzeszow odprla s prvenstveno zmago s 3:0 nad ekipo Projekt Warszawa. Čebulj, ki se je med drugim izkazal z odličnimi servisi, je dosegel 12 točk, Kozamernik jih je v statistiko vpisal 10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!