Se Albertu Giulianiju trese stolček? Resovia odgovarja

Odbojka 6. Dec 202118:35 > 21:51
Alberto Giuliani z Asseco Resovia ne najde poti iz krize. Foto: FIVB

Asseco Resovia iz Rzeszowa je v 10. krogu močne poljske lige vknjižila nov poraz (4-6). To je bil še tretji v nizu in peti na zadnjih šestih tekmah, zato se počasi že govori o tem, da Alberto Giuliani ne bo več dolgo sedel na klopi poljskega velikana.

Poljski velikan je pred sezono veljal za kandidata za najvišja mesta v poljskem prvenstvu, a trenutni pogled na lestvico navijače ne navdaja z optimizmom.

Četa Alberta Giualinija je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah izgubila kar pet tekem, kar je trenutno dovolj le za osmo mesto. Zbrali so le 13 točk, medtem ko jih ima Zaksa, ekipa, ki si v Ligi prvakov deli skupini z Merkurjem Mariborom, že 31. Branilec naslova Jastrzebski jih ima 26, tretjeuvrščena Projekt Warszawa pa 21.

Pri poljskem velikanu igrata tudi Klemen Čebulj in Jan Kozamernik. Foto: P. Gibowicz

Statistika Slovencev:

Klemen Čebulj: Skupno (10 tekem): 123 točk, povprečje: 12,3 točke na tekmo, 51% uspešnost napada (103/203), 12 asov, 8 blokov, 21% idealni sprejem (40/190), 18 napak

Jan Kozamernik: Skupno (9 tekem): 41 točk, povprečje: 4,56 točke na tekmo, 65% uspešnost napada (24/37), 4 asi, 13 blokov, 50% idealni sprejem (4/8), 0 napak

“Kaj se dogaja?”

“Kaj se dogaja? Ni energije, ni veselja, a sam sem postavil to ekipo med kandidate za najvišja mesta,” se je v pogovoru za nowiny24.pl sprašuje, zakaj ekipa igra tako slabo, nekdanji igralec in trener Resovie Jan Such.

Asseco Resovia je sicer sedemkratni poljski prvak, nazadnje se je veselila leta 2015. Foto: P. Gibowicz

Gdansk, ki je pred tem izgubil kar štiri zaporedne tekme, je v Rzeszowu zmagal z gladkih 3:0 v nizih. “Nismo igrali dovolj agresivno, taktično smo bili slabi in to je bil povod naših težav. Imamo dobro ekipo, a ne znamo svojega potenciala prenesti na igrišče. Ne iščem izgovorov, res smo bili zelo slabi,” je dejal igralec Resovie Jakub Bucki.

Pri Resovii ni bilo razpoloženega igralca. Po deset točk sta dosegla Maciej Muzaj in Klemen Čebulj, drugi slovenski predstavnik pri poljskem velikanu Jan Kozamernik pa le eno.

Klub za zdaj še ne bo reagiral, a hitro se lahko vse spremeni

Šesti poraz na prvih desetih tekmah je zagotovo prižgal tihi alarm, a za zdaj vodstvo še ne bo reagiralo. “Ne načrtujemo nobene spremembe,” trdi CEO poljske ekipe. Naši viri so nam potrdili, da predsednik poljskega kluba ni naklonjen odpuščanju, bi pa se znalo spremeniti, če bo po mizi udaril lastnik in glavni sponzor ekipe. Včasih je najlažje odpustiti trenerja, težje pa je najti boljšega in ravno to je tisto, kar za zdaj rešuje Italijana na klopi Resovie.

Foto: CEV

Navdušil na slovenski klopi

Še vedno tudi ni jasno, ali bo Alberto Giuliani nadaljeval svoje poslanstvo na klopi slovenske izbrane vrste. Za zdaj je jasno le to, da je italijanskemu strokovnjaku pogodba z OZS potekla in da Giuliani še ni zaprl vrat slovenski izbrani vrsti.

Giuliani je sicer Slovenijo popeljal do dveh srebrnih odličjih na evropskem prvenstvu, v krstnem nastopu v ligi narodov pa je osvojil četrto mesto.

Komentari

Vaš komentar