Senzacija: Wilfreda Leona ne bo v Ljubljano

Liga prvakov 8. Apr 202210:53 0 komentarjev
Trentino Volley je na spektakularen način pred domačimi gledalci šokiral zvezdnike Perugie. Foto: CEV

Znane so vse ekipe, ki bodo konec maja nastopale na zaključnem turnirju odbojkarske lige prvakov v Stožicah v Ljubljani.

Pri moških bomo gledali ponovitev lanskega finala med branilko naslova Zakso, ki je v tej sezoni v skupinskem delu igrala tudi v mariborski Lukni, ter italijanskim Trentinom.

Zaksa je bila v poljskem derbiju premočna za poljskega prvaka Jastrzebski, Trentino pa je po zmagi zlatega niza s 17:15 izločil zvezdniško Perugio, ki je kljub norim vložkom v ekipo ponovno ostaja brez najpomembnejše klubske lovorike v Evropi.

V Stožicah brez Leona, Andersona in Giannellija

V Stožicah ljubitelji odbojke tako ne bodo mogli spremljati Wilfreda Leona, Simoneja Giannellija in Matta Andersona, bodo pa lahko na delu videli izjemna poljska sprejemalca Aleksandra Sliwko in Kamila Semeniuka ter MVP zadnjega EuroVolleyja Alessandra Michieltta, Danieleja Lavio, legendarnega Bolgara Mateja Kazijskega ter nezlomljivi srbski blokerski dvojec Marka Modraščanina in Srečka Lisinca.

Foto: CEV

Ponovitev finala tudi pri dekletih

Tudi pri dekletih bomo videli ponovitev lanskega finala. Branilke naslova, odbojkarice Conegliana, ki letijo na krilih izjemne Paole Egonu, bodo ponovno merile moči s carigrajskim Vakifbankom. Turkinje so v tej sezoni že premagale italijanske rivalke. V finalu svetovnega klubskega prvenstva v Ankari so bile boljše s 3:2, blestela pa je švedska korektorica Isabelle Haak, ki je bila na koncu izbrana tudi za najkoristnejšo igralko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!