Špekulacij je konec: Odločitev je sprejel s kitaro v roki

Odbojka 7. Apr 202218:15 0 komentarjev
Foto: Zajem zaslona - Verona Volley

Slovenski odbojkarski zvezdnik Rok Možič je po izjemni prvi sezoni v najmočnejši italijanski ligi, ko je bil s 466 doseženimi točkami celo najučinkovitejši igralec rednega dela, je danes v slogu največjih odbojkarskih imen na novinarski konferenci pred televizijskimi kamerami z Verono podpisal novo pogodbo. Pri Veroni niso skrivali navdušenja, vesel pa je bil tudi 20-letni slovenski reprezentant.

Po koncu rednega dela, ko je Verona za malenkost zgrešila mesta v četrtfinalu, so se začela namigovanja o prihodnosti Roka Možiča. Sodeč po predstavah jih je kazal že v svoji krstni sezoni, se je seveda pričakovalo, da ga bodo začeli loviti najboljši klubi na svetu, a Verona je hitro razblinila vse dvome in mladega slovenskega bisera, zagotovo tudi s kakšnim evrov več pri mesečnem zaslužku, prepričala, da skupaj nadaljujejo zgodbo, ki se tako sanjsko začela.

“Moram reči, da sem zelo zadovoljen s podaljšanjem pogodbe. Našli smo dober dogovor s klubom, tako da je zadovoljstvo obojestransko. Všeč mi je njihova zgodba. V naslednjem letu si želim, da bi izboljšali ekipo in bi se lahko borili za najvišja mesta,” je po podpisu nove pogodbe – staro je podaljšal še za dve leti do sezone 2024/25 – v pogovoru za Proelium povedal Rok Možič.

V spektakularnem videu prime tudi za kitaro: “Keep ROKin together”

“Ni vse v denarnih ponudbah”

Možič se je na življenje v Veroni hitro navadil. Ne samo to, v mestu ljubezni, v mestu Romea in Julije se odlično počuti in to je bil eden glavnih razlogov, da se je odločil ne samo ostati, pač pa z Verono Volley celo podaljšati pogodbo.

“Tukaj se dobro počutim, je blizu mojega doma. Vidimo, da me imajo navijači radi, saj nas pride veliko ljudi spodbujat. Naslednje leto se bodo dvorane popolnoma odprle in mislim, da je to nekaj, za kar igramo. Ni vse v denarnih ponudbah. Verjamem v to zgodbo kluba in verjamem, da se bo nekaj spremenilo že v naslednjem letu. Predvsem se bo ekipa še izboljšala in tako se lahko borimo z najboljšimi. Zagotovo nisem podpisal tukaj samo zato, da bom igral, ampak si želim z Verono zmagovati,” je dodal.

Uraden podpis pogodbe je potekal na novinarski konferenci. Foto: Verona Volley

Cilj je izboljšati ekipo in napasti tudi najboljše

Verona je v tej sezoni na 24 tekmah zabeležila 10 zmag in 14 porazov. V naslednji sezoni bodo cilji še veliko večji, pričakuje se, da bo močnejša tudi  sama ekipa. Če bo mladi Možič dobil pomoč, bi se lahko Verona spremenila v nevarno ekipo, ki lahko premaga vsakogar.

“Že letos smo videli, da lahko premagamo res vsakogar. Perugia je bila ena ekipa, ki je res izstopala, z vsemi ostalimi pa je možno normalno igrati in jih tudi premagovati. Zato mislim, da se z malo boljšo ekipo lahko kosamo prav z vsemi, to je tudi naš cilj. Verjamem, da lahko to naredimo in da nas bo tudi mesto potem začelo še bolj podpirati. Ljudje nas radi pridejo gledat in verjamejo v nas. Verjamem, da lahko v prihodnje spišemo eno lepo zgodbo,” z optimizmom zre v prihodnost slovenski reprezentant.

Čez mesec dni bo oblekel tudi slovenski dres

Klubske sezone za Možiča še ni konec. Z Verono ga čakajo še boji za končno peto mesto, nato pa se bo že 9. maja priključil pripravam slovenske izbrane vrste. Pred Slovenijo je liga narodov in svetovno prvenstvo, Možič pa bo kljub svoji mladosti že zdaj eden glavnih adutov slovenske izbrane vrste.

Novi slovenski selektor Mark Lebedew nam je v pogovoru priznal, da bo nekdanji član Merkurja Maribor dobil veliko priložnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!