Sezona za hitro pozabo: “Tega ne privoščim nikomur”

Odbojka 24. Mar 202212:20 > 13:131 komentar
Foto: Aleš Oblak

Za slovensko odbojkarico Saro Najdič je težka sezona. Konec januarja se je na neprijateljski način razšla z madžarsko ekipo, nato pa je veliko prahu dvignil tudi njej "nevpoklic" v slovensko izbrano vrsto. Ne zaradi nje same, ampak zaradi napačnih zapisov v javnosti.

Pred tedni je novi slovenski selektor ženske odbojkarske reprezentance Marco Bonitta oznanil, da se je dobil na sestanku s 27 igralkami. Večina je mladih, na njegovem seznamu pa je pustil tudi tri, štiri izkušenejše igralke. Med njimi ni dolgoletne reprezentantke Sare Najdič.

“Ko sem od kolegic slišala, da novi selektor že kliče naokoli in se dogovarja, sem slutila in pričakovala, da se name ne računa. Odločil se je za ostali dve podajalki, kar spoštujem, je pa tudi res, da sem bila deset let bila vseskozi zraven, ves čas sem bila na voljo reprezentanci, mogoče bi si vseeno zaslužila klic in obrazložitev, zakaj se name ne računa, ampak to ni moj stvar, oni že vedo,” mirno pove 27-letna Mariborčanka.

Ob nepravilnem zapisu ni mogla ostati tiho

Zmotili pa so ji napačni zapisi, saj se je po napačni razlagi novinarjev začelo pisati, da je sama odpovedala udeležbo v reprezentanci. “Ponavadi me ne niti ne zanima, kaj pa, kako se napiše, a tukaj nisem mogla ostati tiho. Nikoli nisem odpovedala nastopa v reprezentanci, razen enkrat, ko nisem mogla niti hoditi in pa zdaj nazadnje, ko smo izpadle v kvalifikacije za nastop na evropskem, sem odpovedala nastopu v srebrni ligi. Povedala sem jim, dokler bo v reprezentanci vladal cirkus in nedisciplina. V takem okolju sama ne morem delovati, zagovarjam delo, tam pa tega ni bilo več,” je še dodala.

Foto: CEV

Po sanjski sezoni sledila nočna mora

Čudna košarica v reprezentanci je bila le pika na i sezoni za pozabo. Slovenska podajalka se je na neprijateljski način razšla z ekipo Bekescsabai. Od februarja ni v tekmovalnem pogonu, mogoče je tudi to razlog, da nanjo Bonitta ne računa. “Mogoče, ne vem, a to, kar se mi je zgodilo na Madžarskem, ni lepo. Tega ne privoščim nikomur,” odločno pove.

Foto: Aleš Oblak

Sara Najdič se je po uspešni sezoni iz Fatuma preselila k madžarskim tekmicam, ekipi BRSE. Sprva je vse potekalo, kot mora, nato pa je po nekaj tekmah s strani vodstva kluba sledilo navodila, da Slovenka ne sme več stopiti na igrišče.

Ko je predsednik kluba izvedel za ponudbo …

“Ko sem po nekaj tekmah vprašala trenerja, kaj je razlog, da ne igram več, mi je povedal, da so taka navodila z vrha kluba. Želeli so se me znebiti in me zamenjati z eno izmed domačink,” začne govoriti o nič kaj prijetni zgodbi.

Vse bi bilo še sprejemljivo, če bi ji pri klubu pustili prestopiti v drugo ekipo, dobila je namreč ponudbo lanske ekipe Fatuma, a to so izvedeli tudi pri BRSE. “Ko je zato izvedel predsednik, je s papirjem za prekinitev pogodbe zavlačeval toliko časa, da je vmes potekel prestopni rok in na koncu dosegel, da sem ostala brez kluba. Vse to se je vleklo od začetka decembra do konca januarja, torej dva meseca psiholoških igric in nagajanja. Kot sem rekla, tega ne privoščim nikomur.”

Foto: Jure Banfi

Trenira sama in že pogleduje proti naslednji sezoni

Nekdanja članica Nove KBM Branika, zanjo je igrala med leti 2012 in 2019, zdaj trenira sama, tudi s pomočjo očeta Bruna in čaka na novo sezono.

“Drugega mi niti ne preostane. Odločena sem, da si za naslednjo sezono poiščem nov klub, ne dvomim, da mi bo uspelo. Nisem človek, ki bi se kar predal, četudi se po sanjski sezoni, ko smo bili pokalni in državni, zgodi nočna mora,” še doda Mariborčanka.

Komentari

Vaš komentar