Škoda za rezultat v Tivoliju

Odbojka 2. Mar 20229:29 > 11:37 0 komentarjev
Foto: Alen Hadžić

Za ACH Volley je konec evropske sezone. Ljubljančani so bili blizu uvrstitve v finale v pokalu Challenhe, na koncu pa so morali po izgubljenem zlatem nizu čestitati francoskemu Narbonneju in jim zaželeti srečo na obračunu s Halkbankom.

ACH Volley je v Francijo odpotoval po preobrat, a povratni obračun z Narbonnejem se ni začel po načrtih. Domači so izkoristili slabo igro slovenske ekipe in hitro povedli z 2:0. Bili so pred zmago tudi v tretjem (23:21), a oranžni zmaji se niso predali. Po velikem preobratu so na koncu celo zmagali s 3:2, v zlatem nizu pa jim je zmanjkalo moči, tako fizične kot psihološke, in ostali brez nastopa v finalu.

Kašić obžaluje rezultat v Ljubljani

“Po slabih prvih dveh nizih smo v nadaljevanju prikazali popolnoma drugačen obraz in osvojili tri zaporedne nize. Vendar smo nato tako fizično kot tudi psihično pogoreli v odločilnem zlatem nizu. Ne moremo biti zadovoljni z začetkom tekme, vendar smo lahko zadovoljni s prikazanim v nadaljevanju niza. Škoda je bilo že prve tekme v Ljubljani, saj bi se z ugodnejšim rezultatom lahko veselili uvrstitve v finale,” obžaluje poraz v Tivoliju trener ACH Volleyja Mladen Kašić. Ljubljančani so namreč namreč prvo tekmo pred domačimi gledalci izgubili z 2:3 v nizih.

Foto: Alen Hadžić

Brazilec bombardiral, Argentinec blokiral

Pri Narbonneju je kar 30 točk dosegel ponovno neustavljivi Brazilec Rafael Araujo, Nicolas Zerba pa je predstavljal nočno moro za napadalce ACH Volleyja v bloku. Argentinski bloker jih je vknjižil kar devet. Pri slovenski ekipi je bil s 24 točkami standardni najboljši makedonski korektor Nikola Gjorgiev.

Veselje v Narbonneju:

Zdaj vse moči v državno prvenstvo

Za ACH Volley, ki je v tej sezoni osvojil že dve lovoriki (pokal Slovenije, liga MEVZA), je konec Evrope, a odprta je še ena fronta, in sicer državno prvenstvo, kjer so prav tako veliki favoriti.

Foto: Alen Hadžić

“Na koncu nam na žalost zlati niz ni uspelo zmagati, tako da so za nas tekmovanja v Evropi letos končana, kar pomeni, da se bomo posvetili izključno slovenskemu prvenstvu,” je po koncu evropskih nastopov povedal bloker Matic Videčnik.

Za ACH Volley je bila uvrstitev v polfinale pokala Challenge po zmagi v pokalu Top Teams (zdajšnji pokal CEV) leta 2007 in uvrstitvi na zaključni turnir lige prvakov leta 2010 tretji najboljši evropski dosežek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!